Connect with us

Култура

Излиза „Дар за бурята“, книга 3 от сензационната трилогия за Бастан

Avatar

Публикувано

на

Cover Dar za buryata

На 18 април излиза от печат „Дар за бурята“ (ИК „Колибри“), книга 3 от сензационната трилогия за Бастан, дело на талантливата баска писателка Долорес Редондо.

„Дар за бурята“ (ИК „Колибри“, превод: Катя Диманова) отново ни пренася в малкото селище Елисондо край брега на река Бастан. Животът като че ли се връща в нормалното си русло, но Амая чувства, че опасността не е отминала. И отново се оказва права. В полицията постъпват сведения за подозрителната ненадейна смърт на новородено момиченце. Изникват съмнения, че бебето е било удушено, бащата прави опит да открадне трупа, а прабабата свързва трагичното събитие с древна местна легенда за злия демон Ингума, дошъл да вземе поредната си жертва.

Долорес Редондо е родена през 1969 г., учила е право, но на попрището на литературата постига феноменален успех. „Невидимият пазител“ е нейният дебютен роман – впечатляваща амалгама от психологически трилър, криминален разказ и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в над 30 страни по света. В Испания Долорес Редондо и поредицата за Бастан постигнаха триумф, който няма аналог през последните десет години. Екранизацията на романите е поверена на „NadCom Entertainment” – продуценти на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел.

Continue Reading
Advertisement