Connect with us

Култура

Излиза книгата на Катерина Хапсали „Гръцко Кафе“

Avatar

Публикувано

на

Cover Gratsko kafe

Cover-Gratsko-kafeНа 19 януари 2015 г. ще пием гръцко кафе в компанията на дебютния роман на Катерина Хапсали – модерен, виртуозно изплетен разказ за Балканите, за границите на Балканите, парадоксално свързващи и разделящи техните обитатели.

 „Гръцко кафе“ (272 стр., цена: 15 лв.) завихря в причудливо безредие разпокъсани човешки животи, национални комплекси, архетипи, огнени страсти на жилави мъже и жени и горди жестове, чиято ценност се измерва с белези от рани. Блестящ притчово-песенен роман, писан сякаш от утробата – една покъртителна изповед на Майката пред Сина, който ще продължи не само нишката на живота, но и на разказа.

Катерина Хапсали завършва икономика и испански език в САЩ, но се връща в България. От 2000 г. работи активно като журналист, макар че предпочита по-широкото определение „човек на думите” и неслучайно работи върху докторантура по философия. „Гръцко кафе“ е дебютният ѝ роман.

Премиерата на книгата ще се състои на 28 януари от 19:00 ч. в столичния клуб „Карусел“ на ул. „Георги Раковски“ 108.  Биляна Петринска, Марияна Жикич и Теодора Духовникова ще ни потопят в дебрите на тази съкровена история, която приканва към размисъл, но и към разговор – за нашата обреченост да сме СВЪРЗАНИ.

Continue Reading
Advertisement