Connect with us

Култура

Излиза сензационният бестселър „Черво с чар. Истината за един пренебрегван орган”

Avatar

Публикувано

на

Едва 24-годишна, тя реабилитира най-пренебрегвания орган в човешкото тяло. На 29 юли излиза от печат сензационната книга на Джулия Ендерс „Черво с чар. Истината за един пренебрегван орган”.
С хумор и фантазия „Черво с чар“ (ИК „Колибри“, превод: Лазарина Чернокожева) отговаря на сериозни въпроси като: Защо се появяват стомашните киселини? На какво се дължи непоносимостта към глутена и лактозата? Кои са „лошите” и „добрите” бактерии в храносмилателния процес? Влияе ли дейността на червата въхру наднорменото тегло и настроението? Интересът на Джулия Ендерс към тази тема е свързан с преживяно кожно заболяване. То я принуждава да започне да се интересува от метаболизма, от влиянието на храносмилането и начина, по който функционират вътрешните ни органи, върху цялостния ни физически и психически комфорт. Джулия извършва редица изследвания във връзка със своя докторат по гастроентерология към Гьоте институт във Франкфурт, Германия. През 2012 г. презентацията й на тема Darm MIT Charme (Очарованието на храносмилателния тракт) й носи първа награда на Science Slam (Научен шлем) във Фрайбург, Карлсруе и Берлин и веднага започва да се разпространява и споделя в YouTube. Ендерс получава предложение да напише книга по темата, така се ражда „Черво с чар”, която оглавява германските класации за бестселъри малко след като излиза на пазара през март 2014.

Джулия Ендерс е родена през 1990 г. в Манхайм, Германия. Тя нашумя като учен и автор, чиято дебютна книга се превърна в абсолютен бестселър, защото насочва прожекторите към актуалните научни изследвания за храносмилателния тракт – нещо, което му се полага отдавна. До момента от нея е реализиран тираж от над 1 милион екземпляра, а правата за издаването й са продадени на над 30 страни в цял свят. Примамливият манифест на Джулия Ендерс ще ви провокира най-после да се вслушате в онези „пеперудки” в стомаха, за които толкова често става дума – те се опитват да ни кажат нещо наистина важно.

Continue Reading
Advertisement