Connect with us

Култура

Излиза „Черепният трон“, книга 4 от „Демонски цикъл“ на Питър В. Брет!

Avatar

Публикувано

на

Cover Cherepniyat tron

На 11 ноември излиза от печат „Черепният трон“, дългоочакваната четвърта книга от поредицата „Демонски цикъл“ на Питър В. Брет!

Черепният трон“ (превод: Васил Велчев, ИК „Колибри“) продължава историята на Арлен Бейлс, Защитения, който тук ще предизвика красиянеца Ахман Джардир на дуел. Някога Арлен и Джардир са били почти братя, но сега ги дели сурова вражда. Арлен предпочита да не рискува и се хвърля от скалата заедно с Джардир, като лишава света от неговия спасител и поставя началото на ожесточена борба за престола. Докато на север Лийша Пейпър и Роджър Ин се опитват да изковат съюз между херцогствата Анжие и Мливари срещу красиянците, на юг Иневера, първата съпруга на Джардир, трябва да намери начин да попречи на двамата си синове да се убият един друг и да хвърлят народа си в гражданска война. Изработен от черепите на загинали генерали и демонски князе, тронът притежава древна, могъща магия, отблъскваща атаките на ядроните. Но възможно ли е някой да сплоти разделените народи и да създаде единна армия, която да сложи край на войната с демоните?

Мнозина определят поредицата „Демонски цикъл“ като зашеметяващ фентъзи епос, сравним с „Властелинът на пръстените“. Питър В. Брет смята, че писателите са длъжни да разказват увлекателни истории и да провокират читателя към размисъл за света, в който живее. Отраснал на твърда диета с фентъзи, комикси и „Подземия и дракони“, Питър В. Брет (за приятелите си Пийт) пише разкази, откакто се помни. През 1995 г. завършва английска литература и история на изкуството в университета „Бъфало“, а днес е бестселър автор на „Ню Йорк Таймс”, чиито книги са преведени на десетки езици.

 

Continue Reading
Advertisement