Connect with us

Галерия

Изложбата КЪС ЗЕМЯ отново в София

Avatar

Публикувано

на

снимка: Lyon Visuals

КЪС ЗЕМЯ е мултидисциплинарен проект на фотографа Йохана Траянова, създаващ аудиовизуална среда в публичното пространство.  Чрез експериментални полароидни триптихи и звукови картини, разположени в полу-сфера, Йохана нежно приканва зрителите да се спрат, да се замислят, да се опитат да разберат природата, нейната сила, но и крехкост.  Проектът КЪС ЗЕМЯ представя мозайка от фотографии и звуци, възпроизвеждаща моменти и движения от природата. Изложбата е метафора на разнообразието и взаимосвързаността във Вселената. В основата й е стремежът за завръщане към естественото, към човешкото.

Триптихите са създадени чрез фотографския процес polaroid emulsion lift, при който се отделя емулсията от полароида и се поставя върху хартия. По този начин „накъсаните“ изображения, допълват усещането за част, за момент, за къс от земята.

Йохана Траянова завърша специалност Драматургия в Национална Академия за Театрално и Филмово Изкуство “Кръстьо Сарафов” през 2014г. След бакалавърското си образование, посещава поредица от курсове на тема Съвременно фотографско изкуство и Графичен дизайн. От 2016г. Йохана активно се занимава с визуални изкуства, участва в няколко групови изложби. През 2018г. се провежда нейната първа самостоятелна фотографска изложба „Сънувам“ – в арт пространството Място 167, в София.

Фотография и текст: Йохана Траянова

Advertisement

Звукова среда: Деян Цвятков

Продуцент: Виржиния Венкова

Куратор: Стела Каменова

Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура, програма „Творческа намеса в публичната среда“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement