Открийте ни и в

Lifestyle

ИКЕА каталог 2021 влиза в помощ на всеки дом

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

ИКЕА каталог 2021 отбеляза своя 10-ти рожден ден в България. По тази причина той е под формата на специално издание, практически полезно за всяко домакинство: „Съветник за по-добър живот у дома“.

Животът е поредица от новости, обрати и важни решения. Понякога те идват неочаквано и изискват нов начин на мислене, нови переспективи, нови навици и решения. През последните месеци почти всеки е изправен пред търсене на алтернативни начини за извършване на ежедневните си задължения поради възникналата ситуация. А домът е основното място за всички тях- в него се пренесоха офисът, училището, детската градина, той стана център за ежедневната работа – от място за почивка и отмора до бизнес помещение за срещи и учене на нови уроци от училище. Така възникнаха нови нужди на домакинствата, свързани с обособяване на мини-кътове, специални интериорни решения и реорганизиране на домашното пространство.

Ето защо ИКЕА каталог 2021 идва на помощ със съвети за обновяване на дома и удовлетворяване на новите потребителски нужди. В него са събрани интелигентни съвети, свежи идеи и дизайнерски решения за всяко помещение в дома. Потребителите могат да намерят подходящото за тях интериорно предложение или DIY съвети за организиране на домашното пространство. Всички хитрини за по-добро ежедневие у дома са обвързани с някои от най-добрите продуктови предложения на ИКЕА, съчетани по практичен и функционален начин. „Съветникът“ споделя идеи за обзавеждане както на малки, така и на големи пространства с ограничен бюджет и време. Той показва на хората как всеки един кът у дома може да бъде оползотворен по нетрадиционен и творчески начин и да се превърне в мини офис помещение или място за учене на новите уроци.

„Животът у дома никога не е бил толкова важен, колкото е сега. Последните няколко месеца ни показаха, че нашият дом е нашата крепост. Ние от ИКЕА искаме да помогнем на хората в организирането на тази крепост по възможно най-добрия начин и затова предлагаме интериорни решения в типичния за нас шведски стил, предназначени както за големи, така и за малки пространства. Уютният дом може да бъде практичен и функционален и „съветникът“ ни ще го докаже.“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА.

ИКЕА каталог 2021 също има за цел да вдъхнови хората да живеят по-здравословен и по-устойчив живот у дома. Ето защо той включва предложения, свързани със стратегията на шведския бранд да използва все повече рециклирани материали в производството на мебели и интериорни решения. В „Наръчника за по-добър живот у дома“ са предложени продукти, произведени от рециклирани пластмаса, дърво и памук. Те са вдъхновени от кръговата икономика и естествените материали за производство.

Нашият „Съветник” дава ценни идеи и в еко посоката: една малка стъпка, един нов полезен навик, една лампа от рециклирана пластмаса или един кран за пестене на вода са напълно достатъчни да подобрим живота у дома, но и на планетата. Ние в ИКЕА вярваме в това, ето защо сме подготвили продкти, изготвени от изцяло рециклирани материали, които да паснат в интериорния стил на всеки дом.“– казва още Йоана Цонева.

Юбилейният брой на каталога ще бъде наличен в магазините на ИКЕА, както и онлайн, на сайта www.ikea.bg/

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо