Connect with us

Култура

ИК Colibri представя „Непосилната лекота на битието“

Avatar

Публикувано

на

Neposilnata lekota na bitieto

Neposilnata-lekota-na-bitietoОчаквайте на 11 август „Непосилната лекота на битието“, ново издание на емблематичния роман на Милан Кундера, филмиран под режисурата на Филип Кауфман през 1988 г., с участието на Даниел Дей Луис и Жулиет Бинош.

„Непосилната лекота на битието“ (превод: Анжелина Пенчева, стр. 360, цена: 20 лв., твърди корици) е магнетична творба за цената на страстта и политиката, за изневярата и идеалите. Роман, разпнат между комедията и трагедията и осветляващ всички аспекти на човешкия опит.

Млада жена е влюбена в известен хирург, разкъсван от чувствата си към нея и полигамната си природа. Неговата любовница е разкрепостена художничка, чието ежедневие е изтъкано от „предателства“. Другият мъж в живота й е толкова искрен, предан и благ, че е на път да загуби всичко заради благородството на характера си. В свят, в който съдбата се моделира от неотменими решения и случайни събития и всичко се случва един-единствен път, живеенето изглежда безплътно, лишено от тежест.

Милан Кундера е сред най-изтъкнатите и любопитни съвременни белетристи, общественици и експериментатори. Роден е през 1929 г. в Бърно, Чехословакия, но от 1975 г. живее във Франция.

Постига международна популярност с романи като „Книга за смеха и забравата“, „Смешни любови“, „Животът е другаде“, „Валс на раздяла“, „Безсмъртие“, „Шегата“, „Самоличност“ и „Непосилната лекота на битието“. Неговият оригинален фрагментарен стил има милиони почитатели по всички краища на планетата.

Advertisement