Открийте ни и в

Полезно

Иновативен курс подготвя дванайсетокласниците за матурата 

Avatar

публикувано

на

Иновативен курс подготвя дванайсетокласниците за матурата  141

снимка: ПР

Записването за обучението за интензивна подготовка за 12. клас е отворено

Онлайн курс М@турата на издателство Клет България предлага ефикасна и гъвкава подготовка, за държавния зрелостен изпит по български език и литература след 12. клас за гимназисти от цялата страна. Уроците се провеждат в реално време от едни от най-добрите преподаватели, по програма изцяло съобразена с новия модел на МОН. Курсът се провежда два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. и продължава до 10 май.

Преподаватели са Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, които водят уроците и помагат на гимназистите за успешното им представяне на задължителната матура. По време на уроците зрелостниците имат възможност да задават въпроси по материала, който ги затруднява, а също получават достъп до записи от всички срещи, с които може да наваксат пропуснатото до момента, както и да преговорят даден урок, в удобно за тях време.

„Упражняваният дотук литературен материал бе положен върху широка културноисторическа основа с цел онагледяване и анализиране на специфични идейно-естетически явления. Целта, поставена при този подход, е да се открои автентичното място на разглеждания автор не само в зададения тематичен блок (например „Родното и чуждото“), но и цялостно с оглед развоя на литературния процес, като не бяха пропуснати и продуктивни междутекстови обвързвания. Материалът по български език е както с теоретична, така и с подчертано практическа насоченост. Наличната онлайн христоматия, свободният достъп до електронните ресурси, предоставяните записи на вече проведените уроци, както и предстоящите две пробни матура са добра възможност за наваксване на учебния материал, самостоятелно упражняване и самооценка.“, споделя преподавателят Владимир Игнатов.

Обучението включва редица предимства, а синтезираната информация, която предоставят допълнителните ресурси и записите от срещите правят възможно участието в курса по всяко време. Всички желаещи могат да се включат в курса тук.

Първата междинна пробна матура предстои да се проведе на 19 март, а втората – в края на курса, като и двете ще бъдат проверени от експерти оценители. Учениците ще получат индивидуална обратна връзка по въпросите със свободен отговор, ще получат и препоръки по написаното от тях есе или литературно интерпретативно съчинение, което се оказва най-трудната задача за учениците. По време на курса са предвидени и срещи за обсъждане на резултатите от пробните матури и за коментар по въпроси, с които учениците срещат затруднения.

Едновременно със систематизираното учебно съдържание, осигуряващо възможност за постигане на отлични успехи, М@турата обръща внимание и на психическото здраве на учениците, подложени на висок стрес покрай предстоящите изпити. За тази част се грижи психотерапевтът Александра Алгафари, която споделя ценни съвети и дихателни техники за справяне със стреса.

Повече подробности за онлайн курс „М@турата“ родителите и учениците могат да открият тук.

Реклама