Открийте ни и в

Tехнологии

Иновативен портал за благотворителност привлича дарения и у нас

MIKA

публикувано

на

Стартъп проектът на български екип е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори

07 август 2019г. Онлайн платформата KindLink, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, заработи и у нас. Порталът с иновативна технология и функционалности е дело на български екип, но е развиван основно за пазара във Великобритания. Само за 3 години стартъп проектът прави истински бум – портфолио от над 2000 каузи, регистрирани 1200 благотворителни организации и 50 000 служители от големи компании, които искат да бъдат доброволци или дарители. 20 000 корпоративни и индивидуални донори са правили дарения през платформата до този момент. Повечето от ключовите банки, финансови институции и технологични конгломерати на Острова използват тъкмо KindLink за набиране на средства и отчетност на благотворителните инициативи.

Българският партньор на KindLink е CSR Bulgaria, чийто екип вярва, че ще повтори този успех и у нас. „KindLink e социална мрежа с мисия: общност, в която отделните хора, неправителствени организации и компаниите се свързват лесно едни с други, като виждат ясно влиянието от сътрудничеството си върху околния свят“, разяснява изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев.

Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им като, в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.

Видео репортаж на BBC за KindLink вижте тук – https://youtu.be/WwNnNSxabtY

KindLink дава възможност и на компаниите да менажират и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят – и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. В рамките на профила на компанията, всеки служител получава свой профил, от който може да търси и инициира каузи, да се включва във вече обявени такива, да измерва приноса си и да споделя всичко директно в социалните мрежи. Това отговаря на желанието на все повече служители да имат възможност да доброволчестват или да правят добро по други начини, за да се чувстват ангажирани с даден екип и компания.

Друго голямо предимство на KindLink е, че благодарение на специално разработения софтуер, фирмите получават автоматизирани отчети за своята благотворителност и дейностите по устойчивото си развитие.

„KindLink осигурява на бизнесите всеобхватна технология, с която могат да проследят даренията и приноса си, да споделят резултатите от тях с клиентите си, да създадат силна корпоративна култура на благотворителност и да ангажират служителите си около ценностите на компанията“, споделя създателят на платформата Искрен Кулев.

Проектът има потенциал да промени в положителна посока третия сектор. KindLink дава на благотворителните организации безплатен инструмент, който е лесен за използване, спестява им време, и им помага да разширят кръга от дарители и средствата, които получават за каузите си.

Платформата не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение. Неправителствените организации, които досега са включени в мрежата KindLink, спестяват средно около 62% от подобни такси, в сравнение с други платформи за набиране на средства.

Разликата с други платформи е и в изключителната прозрачност на дейностите и доверието към неправителствените организации, до което тя води. Например, във Великобритания 71% от хората споделят, че биха дарявали повече, ако знаеха къде и как точно са използвани дарените средства. Прозрачността и ясно представеният принос на всяка компания и отделните служители, привлича повече нови индивидуални и корпоративни дарители, което води до увеличаване на влиянието на благотворителните организации в обществото.

За платформата KindLink, вижте повече на адрес www.kindlink.bg

За CSR Bulgaria: първата българска специализирана мрежа за КСО, която изгражда трайна връзка между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Екипът на CSR Bulgaria е посредник между нестопанския сектор и бизнеса с цел набиране на средства за реализиране на социално значими проекти. Мисията на мрежата е да предложи на бизнес членовете си избор от каузи, както и съвети за реализацията на социални програми и политики. Повече вижте на http://www.csr.bg/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Невен Дилков: Технологиите и новият начин на работа ще останат и след пандемията

MIKA

публикувано

на

от

ecta работи с ЕК, ЕП и всяко национално правителство да има добри условия за работа не само за големите, но и за малките и средни телеком оператори

Платформите за видеоразговори преживяха звезден момент от март 2020 досега. Новият начин на работа, създаден чрез тях, ще остане и след пандемията, коментира Невен Дилков, управител на Нетера и председател на борда на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV България.

Възходът на бизнесите за видеоконферентни разговори обаче не е единственият индикатор за промените за пазара: Случиха се неща, които ни помогнаха да оценим колко е важно да имаме стабилен и добър телекомуникационен пазар. Осъзнахме колко неразделна част са станали телеком услугите от работата ни, от нашия всекидневен и социален живот“.

Невен Дилков очаква в близките месеци в България също да се създадат условия за появата на виртуални мобилни оператори (MVNO). МVNO има във всички други европейски държави. Във Франция и Испания например те са много разпространени и предлагат иновативни услуги, стимулират конкуренцията, раздвижват пазара, радват потребителите и обогатяват живота им.

Причината да липсват в България е, че трите мобилни оператора тук нямат желание да допуснат MVNO да работят върху техните мрежи и да продават мобилни услуги. В други страни този проблем е решаван по различни начини. Най-често регулаторът е предприемал мерки, с които да даде възможност на малките и средни оператори също да продават мобилни услуги.

„В държавите, които са създали условия малките и средни оператори да се развиват и да заемат своето място на пазара, са направени най-много инвестиции в качествени мрежи до крайния потребител“, каза Невен Дилков, като цитира анализи на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta.

Вече над 20 години ecta работи с Европейската комисия, с Европейския парламент и с други институции за тази кауза – създаването на разумни регулации, които да позволяват съществуването на конкурентен пазар на телеком услуги във всички европейски държави.

В интервюто за BloombergTV – България Невен Дилков говори още за развитието на 5G технологиите и сподели интересна, аргументирана позиция за забраната в някои страни от ЕС да се използва китайско оборудване.

Вижте целия разговор тук.

 

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung разширява възможностите за измерване на кръвно налягане чрез Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 в още 31 държави

MIKA

публикувано

на

от

Samsung Electronics Co., Ltd. обяви днес, че приложението Samsung Health Monitor скоро ще бъде достъпно в още 31 държави, сред които и България. Чрез него потребителите могат да проследяват параметри, свързани със здравословното си състояние, и получават мотивация да постигат целите си. Притежателите на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 ще могат да се възползват от проследяване на кръвно налягане и изготвяне на електрокардиограма чрез приложението Samsung Health Monitor. А това означава, че ще разполагат с актуална информация за здравето си – където и когато пожелаят.

Приложението Samsung Health Monitor получи CE сертификат през декември 2020 г., което позволи услугата да разшири обхвата си в 28 европейски държави. СЕ сертификатът е административен знак, който подчертава, че даден продукт е съобразен с изискванията на ЕС за безопасност, здравеопазване и околна среда. Това ще позволи на потребителите в Австрия, Белгия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания да се възползват лесно и удобно от усъвършенстваното проследяване на кръвно налягане и възможностите за изготвяне на електрокардиограма. В допълнение към това, приложението Samsung Health Monitor се въвежда и в Чили, Индонезия и ОАЕ, или общо 31 нови държави.

„Близо един милион души са използвали приложението Samsung Health Monitor, за да проследят параметри, свързани със здравословното си състояние от първоначалното му стартиране в Корея миналия юни“, коментира TaeJong Jay Yang, вицепрезидент и ръководител на екип „Здравеопазване“ и „Мобилни комуникации“ в Samsung Electronics. „Поели сме ангажимент да предоставим тази иновативна здравна услуга на повече хора по света. Най-новото разширяване бележи основен етап в нашата мисия.“

Измерване на кръвното налягане

Високото кръвно налягане обикновено е свързано с мозъчни, бъбречни и сърдечни заболявания и, ако не се лекува, може да доведе до инсулт и коронарна болест на сърцето. Умните часовници Galaxy са в състояние да измерват кръвното налягане чрез приложението Samsung Health Monitor, което предоставя на потребителите по-задълбочен поглед върху здравословното им състояние и им позволява да вземат по-информирани решения относно здравето си.

След като Galaxy Watch3 или Galaxy Watch Active2 са калибрирани с традиционния апарат за кръвно, можеш просто да докоснеш „Измерване“ и да измериш кръвното си налягане по всяко време и навсякъде. Устройството измерва кръвното налягане чрез анализ на пулсовата вълна, който се анализира чрез сензорите за мониторинг на сърдечната честота. След това програмата изследва връзката между стойността на калибриране и изменението на кръвното налягане, за да  го определи.

Мониторинг на електрокардиограма

Според статистиките около 33,5 млн. души по целия свят са засегнати от артериални фибрилации – честа форма на анормална сърдечна дейност. Артериалните фибрилации често се причинява от проблеми на сърдечносъдовата система, вкл.  сърдечни тромби, дефекти и инфаркт.

Функцията за електрокардиограма работи, като анализира сърдечната дейност чрез сензор, вграден в Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2. Просто отвори приложението Samsung Health Monitor в момент, в който си седнал удобно и спокойно, и се увери, че часовникът стои стабилно на китката ти. Разгъни лакътя и обтегни долната част на ръката си на гладка повърхност. След това докосни леко с върха на пръста на другата си ръка горния бутон на часовника и задръж 30 секунди. Приложението ще измери твоя пулс и сърдечен ритъм, и ще определи дали е синусов (нормален сърдечен ритъм) или е аритмия (при неравномерна сърдечна дейност) .

Наличност 

За да измерват кръвното си налягане и да направят електрокардиограма, потребителите трябва да разполагат с инсталирано приложение Samsung Health Monitor на своя Galaxy Watch3, Galaxy Watch Active2 и на своя Galaxy смартфон. Приложението Samsung Health Monitor се инсталира автоматично, когато потребителят обнови софтуера на своя часовник чрез приложението Galaxy Wearable. След това приложението отваря линк, който ще насочи потребителя към страница за сваляне на приложението за телефона в Galaxy Store.

Обновеното приложение Samsung Health Monitor ще бъде поетапно налично в България на Galaxy Watch3 и Galaxy Watch Active2 от 22 февруари 2021 г. За повече информация относно Galaxy Watch3 и  Galaxy Watch Active2, моля, посетете www.samsung.com.bg

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Lifestyleпреди 1 седмица

Turkish Airlines предлага 20% отстъпка за студенти

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Lifestyleпреди 1 седмица

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди 1 седмица

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди 1 седмица

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Lifestyleпреди 5 дни

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

Горещо