Connect with us

Общество

Иновативна достъпност до изкуство и образование за незрящи

Avatar

Публикувано

на

Искаме да ви разкажем за един удивителен проект, който е създаден, за да помогне на незрящите хора в България да получат своето театрално
образование и да се чувстват част от културния живот на страната.

Проектът „Иновативна достъпност до изкуство и образование“ се фокусира върху създаването на два тактилни макета на залата на Университетския театър Алма Алтер и на сградата на Софийски университет, които да позволят на незрящите да изживеят истинското театрално изкуство.

На 6 април от 10:30 часа ще имаме удоволствието да представим тактилните макети на залата на Университетския театър Алма Алтер и на сградата на Софийски университет в Училището за слепи „Луи Брайл“.

Макетите не само ще предоставят необходимата инфраструктура за незрящите студенти и ученици, които желаят да получат образование в областта на театъра, но и ще дадат възможност на хората с практическа слепота да участват в различни театрални събития, работилници и дискусии напълно безплатно.

Проектът „Достъпна среда“ е още една стъпка към интеграцията на хората с увреждания в обществото, която ще ни позволи да постигнем по-голяма равнопоставеност.

Advertisement

Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Continue Reading
Advertisement