Connect with us

Култура

„Инцидент в Мадрид“ – новата книга на Мама Нинджа

Avatar

Публикувано

на

madrid korica

Известният блогър Мария Пеева с криминална поредица

Във време, в което хората масово търсят как да избягат от реалността, известният блогър Мария Пеева, позната още като Мама Нинджа, намира отдушник в писането и в онзи въображаем свят от криминалната литература, в който се е влюбила като малка. Така се ражда историята за Катерина и Константин Куман – героите от нейния нов роман “Инцидент в Мадрид”(изд. Софтпрес).

Семейство Куман е най-обикновено българско семейство, което поема на спонтанно пътешествие. Но още с кацането на самолета плановете им за едно малко романтично бягство до слънчева Испания се объркват. Всичко започва с импровизирана надпревара на магистралата, провокирана от бързото и неразумно каране на местен шофьор и сравнително умерения състезателен дух на г-н Куман. Проявата на агресия на пътя за малко не става причина за тежка катастрофа. Тогава се намесва острото чувство за справедливост на г-жа Куман, която снима номера на престъпника, без да подозира, че вече държи доказателство, което той задължително ще иска да заличи. Заедно с неговите собственици. От момента, в който Катерина натиска бутона за снимка, животът й се превръща в трейлър на първокласен екшън филм… Единствено бракът ѝ с Константин, с когото вече близо 30 години са партньори във всичко, ѝ помага да запази връзка с реалността. Сега, повече от всякога, трябва да разчитат един на друг, за да се измъкнат живи от опасния капан, в който са попаднали.

„Инцидент в Мадрид“ е първата книга от новата поредица на Мария Пеева – „Случаите на семейство Куман“. Вдъхновена от страстта към литературата и криминалния жанр, която наследява от своя баща, и водена от таланта си да разказва незабравими истории, популярната блогърка и съавтор на романа “Писмо до сестра ми” създава роман в духа на книгите на Агата Кристи. Увлекателен, динамичен и наситен с характерното чувство за хумор на Мама Нинджа, той прави читателя част от  вълнуваща надпревара и го среща с герои, с които с удоволствие би изпил чаша вино под небето на Мадрид. Семейство Куман наистина са от хората, с които се сприятеляваш лесно и благородно им завиждаш, защото той и тя имат онази искра, която ги топли и им дава светлина и в добри, и в лоши дни.

Continue Reading
Advertisement