Открийте ни и в

Музика

ИТАЛИЯ ПОЗДРАВЯВА БЪЛГАРИЯ НА BRAZZOBRAZZIE 2015

публикувано

на

ИТАЛИЯ ПОЗДРАВЯВА БЪЛГАРИЯ НА BRAZZOBRAZZIE 2015 139

Brazzobrazzie 2015_Poster

Три дни остават (търпение не ни остана!) до началото на четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, който ще се проведе от 19 до 21 февруари (четвъртък-събота) 2015 в Sofia Live Club.

Фестивалът, организиран от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече се похвали с отличната си международна програма. Шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,… И, разбира се, с трите задължителни съставки  – мощни брас, страсти уиски.

Как звучи брасът, когато страстта е родена в подножието на Алпите, а корените й са толкова пъстри, колкото е и историята на днешния североизточен италиански град Гориция? Ей тази история ще ни разказват в продължение на 90 минути музикантите от Radio*Zastava, които се качват на сцената на Sofia Live Club на 20-и февруари, петък.

Radio_Zastava

Еклектични, необуздани, неприлични,… Radio*Zastava са уникално явление в пъстрия пейзаж на европейските брас банди. Произходът на 8-те члена на бандата, които са заедно от 2005 година, ни отвежда отвъд границите на Италия  – в Словения, Австрия, Босна и Сърбия. А музиката им, която комбинира най-сложните ритми, хармонии и мелодии на източна Европа, с широка палитра от жанрове – от рок до пънк, от суинг до свободни импровизации, от реге до електронни импулси, е обогатена от мощна енергия и впечатляващи театрални умения.

За повече от 9-те си години буйна музикална дейност бандата от североизточния италиански град Гориция е пропътувала хиляди километри, за да участва в безброй фестивали и да дели една сцена с музиканти като Kultur Shock и Бобан Маркович (участвал на Brazzobrazzie през 2013 година). През 2013 Radio*Zastava гордо отнася у дома среброто от надсвирването в Гуча, а няколко месеца по-късно издава своя спонтанен, необичаeн албум  – SILENTIUM.

Запазената марка на Radio*Zastava е комбинацията от несекваща творческа енергия, любопитство да изследват нови музикални хоризонти, иронична арогантност и неподправена щедрост – и със сигурност изключва пазенето на тишина на 20-и февруари в Sofia Live Club – https://www.youtube.com/watch?v=NY85rSHWcX4.

Веднага след тях, в сърцето на Средиземно море, на остров Сицилия, тяхното родно място, ще ни пренесат 11-те музиканта от уличната банда Ottoni Animati, които са “на ти” с музикалната алхимия и умело смесват традиционна и модерна музика – по един лек и много чаровен начин.

Ottoni Animati

Музикантите от провинция Трапани, където Марсала не е името на новия моден цвят, а град в най-западната част на острова, се събират през 2008 година, и оттогава са оцветявали с музикалната си смес от джаз, африкански ритми, балкански фолклор и инди музика улиците на много градове.

Brazzobrazzie 2015 е в Sofia Live Club от 19 до 21 февруари 2015 – www.brazzobrazzie.com.

Билети за фестивала – в мрежите на http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, на https://eventyard.net/, както и в Билетен център на НДК.

 

ПРОГРАМА 

19 февруари

V.S.O.P.

Funky Miracle

 

20 февруари

Radio Zastava

Ottoni Animati

 

21 февруари

Zuralia Orchestra

Fanfare Ciocarlia

DJ Support by DJ Oto

 

Цени: 19 февруари – 10 лв

20 февруари – 20 лв

21 февруари – 20 лв

 

Фестивален билет – 40 лв

Реклама