Connect with us

Музика

ИТАЛИЯ ПОЗДРАВЯВА БЪЛГАРИЯ НА BRAZZOBRAZZIE 2015

Avatar

Публикувано

на

Brazzobrazzie 2015 Poster

Brazzobrazzie 2015_Poster

Три дни остават (търпение не ни остана!) до началото на четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, който ще се проведе от 19 до 21 февруари (четвъртък-събота) 2015 в Sofia Live Club.

Фестивалът, организиран от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече се похвали с отличната си международна програма. Шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,… И, разбира се, с трите задължителни съставки  – мощни брас, страсти уиски.

Как звучи брасът, когато страстта е родена в подножието на Алпите, а корените й са толкова пъстри, колкото е и историята на днешния североизточен италиански град Гориция? Ей тази история ще ни разказват в продължение на 90 минути музикантите от Radio*Zastava, които се качват на сцената на Sofia Live Club на 20-и февруари, петък.

Radio_Zastava

Еклектични, необуздани, неприлични,… Radio*Zastava са уникално явление в пъстрия пейзаж на европейските брас банди. Произходът на 8-те члена на бандата, които са заедно от 2005 година, ни отвежда отвъд границите на Италия  – в Словения, Австрия, Босна и Сърбия. А музиката им, която комбинира най-сложните ритми, хармонии и мелодии на източна Европа, с широка палитра от жанрове – от рок до пънк, от суинг до свободни импровизации, от реге до електронни импулси, е обогатена от мощна енергия и впечатляващи театрални умения.

За повече от 9-те си години буйна музикална дейност бандата от североизточния италиански град Гориция е пропътувала хиляди километри, за да участва в безброй фестивали и да дели една сцена с музиканти като Kultur Shock и Бобан Маркович (участвал на Brazzobrazzie през 2013 година). През 2013 Radio*Zastava гордо отнася у дома среброто от надсвирването в Гуча, а няколко месеца по-късно издава своя спонтанен, необичаeн албум  – SILENTIUM.

Advertisement

Запазената марка на Radio*Zastava е комбинацията от несекваща творческа енергия, любопитство да изследват нови музикални хоризонти, иронична арогантност и неподправена щедрост – и със сигурност изключва пазенето на тишина на 20-и февруари в Sofia Live Club – https://www.youtube.com/watch?v=NY85rSHWcX4.

Веднага след тях, в сърцето на Средиземно море, на остров Сицилия, тяхното родно място, ще ни пренесат 11-те музиканта от уличната банда Ottoni Animati, които са “на ти” с музикалната алхимия и умело смесват традиционна и модерна музика – по един лек и много чаровен начин.

Ottoni Animati

Музикантите от провинция Трапани, където Марсала не е името на новия моден цвят, а град в най-западната част на острова, се събират през 2008 година, и оттогава са оцветявали с музикалната си смес от джаз, африкански ритми, балкански фолклор и инди музика улиците на много градове.

Brazzobrazzie 2015 е в Sofia Live Club от 19 до 21 февруари 2015 – www.brazzobrazzie.com.

Билети за фестивала – в мрежите на http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, на https://eventyard.net/, както и в Билетен център на НДК.

Advertisement

 

ПРОГРАМА 

19 февруари

V.S.O.P.

Funky Miracle

Advertisement

 

20 февруари

Radio Zastava

Ottoni Animati

 

Advertisement

21 февруари

Zuralia Orchestra

Fanfare Ciocarlia

DJ Support by DJ Oto

 

Advertisement

Цени: 19 февруари – 10 лв

20 февруари – 20 лв

21 февруари – 20 лв

 

Фестивален билет – 40 лв

Advertisement
Continue Reading
Advertisement