Connect with us

Кино

Йелоустоун, Уейко и Голямото риболовно приключение с Али Хамиди и Боби Замора по VIASAT EXPLORE

Avatar

Публикувано

на

Viasat EXPLORE The Grand Fishing Adventure S02 jpg

снимка: © TVF International

Риболовецът Али Хамиди и пенсионираният футболист от Висшата лига и запален рибар Боби Замора – тръгват на втората си задгранична риболовна обиколка… и този път тя е в Испания и Франция. Това е второто издание на знаковия за най-мъжкия ТВ канал от семейството на Viasat World  риалити сериал Grand Fishing Adventure – по Viasat Exploreот 15 юни, събота, с чисто нови четири епизода!

Междувременно продължават поредиците, които изследват природни и културни феномени, подобно на риалити сериала с екстремния спортист Аш Дайкс „Великата китайска стена…“. През юни фокус е Йелоустоун! На 4 юни от 23:00 часа дебютира филма в две части „Супервулкан в Йелоустоун“. На 18 юни, също вторник, също от 23:00 часа е премиерата на „Йелоустоун: бомбата със закъснител на Америка“. На 25 юни, пък, е дебютът на „Спящи гиганти: неспокойни вулкани на Европа“.

Това, което най- вероятно ще ви изненада, обаче, е премиерата на биографичния документален сериал в две части „Уейко: Неразказани истории“.

През 1993 г. 82 члена на екстремистка религиозна група, наречена „Клонка Давидова“, губят живота си в една от най-противоречивите обсади в съвременната американска история; 23-ма от загиналите в сблъсъка с американските федерални служители са британци. 30 години след трагедията този сериал разказва техните лични и емоционални истории чрез свидетелствата на близките им и оцелелите от пожара, много от които говорят сега за първи път.

Advertisement

Viasat Explore премиера: 26 юни, в 23:00 часа.

Viasat EXPLORE Ali swimming with Mirror Carp Iktus France

снимка: © TVF International

Голямото риболовно приключение

Премиера от събота 15 юни в 13:10 ч.

Двама добри приятели – пътуващият по света риболовеца Али Хамиди и пенсионираният футболист от Висшата лига и запален рибар Боби Замора – тръгват на втората си задгранична риболовна обиколка… и този път тя е в Испания и Франция.

Advertisement

Момчетата посещават някои от най-емблематичните и красиви испански и френски места за риболов, като си поставят трудни мисии по пътя. В различни води – от отдалечени и обширни диви езера до популярни ваканционни места за комерсиален риболов – те се насочват към различни видове, включително над 200-фунтова гигантска есетра, колосален шаран над 80 фунта, над 40-фунтова иберийска мряна, бяла риба и декоративен шаран Кои.

В този сериал има всичко – екшън, пътуване, другарство, комични моменти, състезания, технически съвети за любители риболовци и много невероятни риби…

Viasat Explore Yellowstone Super Volcano 2

снимка: © Flame Distribution

Супервулкан в Йелоустоун

Премиера от вторник 4 юни в 23:00 ч.

Advertisement

Скрита на седем мили под Йелоустоун – най-известният национален парк в САЩ – се намира най-голямата природна заплаха в света. Под повърхността клокочи огнено чудовище, способно да причини глобален хаос – супервулкан, чието изригване може да убие милиони, да създаде токсичен облак над американския континент и да стане най-голямата заплаха за живота на Земята, но колко вероятно е това да се случи и как едно изригване в наши дни ще повлияе на света? В този експлозивен документален филм от две части водещите световни учени разкриват опасността от този природен феномен.

Йелоустоун: бомбата със закъснител на Америка

Вторник 18 юни в 23:00 ч.

Нашата планета е дом на супервулкани, които изригват с повече мощност, отколкото човечеството някога е виждало; един от най-мощните супервулкани на Земята се намира в Съединените щати: Йелоустоун. Произходът му датира отпреди два милиарда години и е имал три суперизригвания с интервал средно от 700 000 години… Ако Йелоустоун изригне, какви биха били последствията за човечеството? Части от северноамериканския континент ще бъдат опустошени и животът на Земята ще бъде нарушен за векове, така че как могат учените да предварят опасността, съществуваща в едно от най-красивите, но потенциално опасни места в света? С помощта на водещи експерти в областта, този документален филм обяснява различните възможни сценарии на суперизригване на Йелоустоун.

Спящи гиганти: неспокойните вулкани на Европа

Advertisement

Вторник 25 юни в 23:00 ч.

Земята тътне в цяла Европа; изригването на Кумбре Виеха на испанския архипелаг Канарски острови през 2021 г. и това на Ейяфятлайокутъл в Исландия през 2010 г. ни напомнят, че Старият континент не е застрахован от големи вулканични събития. Техните последици – независимо дали са човешки, икономически или екологични – могат да се окажат катастрофални за населението и учените са сигурни, че няма причина в Европа да не се случат нови изригвания като тези, които е преживяла в миналото. Въпросът е само кога и къде ще бъде следващото… Под формата на реално геоложко изследване този документален филм се опитва да отговори на ключов въпрос: може ли Европа отново да стане жертва на голямо и опустошително вулканично изригване?

Уейко: Неразказани истории

Премиера от сряда 26 юни в 23:00 ч.

През 1993 г. 82 члена на екстремистка религиозна група, наречена „Клонка Давидова“, губят живота си в една от най-противоречивите обсади в съвременната американска история; 23-ма от загиналите в сблъсъка с американските федерални служители са британци. 30 години след трагедията този сериал разказва техните лични и емоционални истории чрез свидетелствата на близките им и оцелелите от пожара, много от които говорят сега за първи път.

Advertisement

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG

Continue Reading
Advertisement