Connect with us

Общество

Йоана Буковска – Давидова с 30-то представление на „Променяне“, посветено на доц. Андрей Баташов

Avatar

Публикувано

на

арт събитие 2004г 2

снимка: Архив

Едно различно представление, което ще събере класа на проф.Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов в НАТФИЗ, випуск 2000 година.

На 30 ноември 2020 г., на Андреев ден, актрисата Йоана Буковска – Давидова ще се качи отново на сцената на Нов театър НДК, където за 30 път ще представи своя интерактивен моноспектекакъл „Променяне“. Този път обаче представлението ще бъде по-специално и малко по-различно, защото е посветено на покойния доц. Андрей Баташов, актьор и преподавател в НАТФИЗ, с когото, на същата дата, преди десет години неговите ученици, както и верните му почитатели, се разделят завинаги.

За вечерта, в която отново ще се превъплъти в невероятната Лив Улман, Йоана Буковска – Давидова събира своите колеги от класа на проф.Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов, випуск 2000, за да отбележат тази вълнуваща и неповторима вечер заедно с публиката.

Поради наложените ограничения за допустимост на публиката до 30% от капацитета на залата, местата са ограничени и ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки. Още за вълненията около предстоящия моноспектакъл, споделя самата актриса:

Advertisement

„На 30 ноември, понеделник, искам да събера допустимите 30% за залата на Нов театър НДК – онези 65 зрители, които споделят усещането и мнението ми, че трябва да се споменават хората, които чрез Изкуството са оставили следа в Живота ни и които са ни накарали да се Променим…

Изкуството изисква от нас да се помнят онези актьори, които са оставили не просто отпечатъците си на стената на Успеха на Театър 199, а тези отпечатъци оживяват в душите на зрителите всеки път, когато някой спомене ролите им. Както никой не би останал равнодушен към спомена за личността на Андрей Баташов, ако е гледал изпълненията му в „Секс, наркотици и рокендрол”, „С глава в стената”,” На живо” ,„Сън в лятна нощ”….

Това „Променяне” ще е различно, защото ще събере класа ни, с преподаватели проф. Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов, випуск 2000, за да отбележим и 20 – годишнината си от завършването на Академията, с тази вечер, в памет на Андрей. Ще се опитаме да подготвим изненада за отбраната публика, въпреки непосилната и трудна комуникация между актьорите в това ”болно” време…

За да отпразнуваме Приемствеността. Защото Изкуството е Надграждане. Можеш да достигнеш творчески върхове, като изявяваш артистичната си индивидуалност, само ако си имал верните Водачи, които да ти предадат опита и познанията си за Пътя, по който си поел. Които са изградили чрез собствените си творчески търсения и постижения, стабилните основи, на които ти да стъпиш, за да продължиш Щафетата в професията Актьор.За да съумееш да достигнеш своето ниво, където да оставиш колкото може повече собствени отпечатъци в сърцата на хората…

Каня ви на 30 ноември, за да отпразнуваме привилегията че сме тук, за да се Променяме взаимно, докато съпреживяваме онези отпечатъци, които ни бележат с клеймото на Доброто завинаги. 

И за да благодарим на всички онези Учители, които са били вещите ни водачи по пътя на Изкуството да не спираме да мечтаем и да се стремим да бъдем по-добри същества.

Advertisement

Моноспектакълът „Променяне“ ще се играе в Нов театър НДК на 30 ноември 2020г, от 19,30ч.

Билети има на касата и онлайн в Билетен център НДК.

За повече информация, можете да следите и страницата на събитието във Facebook..

Continue Reading
Advertisement