Connect with us

Галерия

Йохана Траянова представя „Крехки“

Avatar

Публикувано

на

Фотографската инсталация Крехки, на артиста Йохана Траянова, ще бъде представена в Български Културен Институт Будапеща, Унгария, през месец април 2023г. 

Изследването на времето и природната темпоралност, като отражение на нашата собствена преходност и крехкост, е темата на фотографската изложба, която представя Йохана Траянова.

Визуалното изследване, промяната на ботаническия цвят, разкрива крехкостта на природните елементи, които ни заобикалят. Те ни провокират да се вгледаме във връзката ни с тях, да си припомним сходствата и да си спомним, че сме част от природния свят. Провокират ни да се запитаме: какво правя аз тук и сега? Какво правя спрямо своята собствена крехкост и  спрямо крехкостта на природата?

Фотографските изображения, ясно изразени с почерка на автора, са преплетени със звука на щурците през лятото. Звуковата картина допълва усещането за момент, който е тук, но е преходен. Изложбата е представена под формата на инсталация – авторът поставя своя зрител в геодезична сфера – сам – срещу произведенията, с шума от щурците и своите собствени чувства и мисли.

Първото представяне на фотографската инсталация се състоеше в месеците август и септември 2022г. в столичната галерия Credo Bonum. Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура.

Advertisement

Изложбата може да бъде посетена от 22 март 2023г. до 20 април 2023г. в Български Културен Институт Будапеща, Унгария.

Continue Reading
Advertisement