Открийте ни и в

Lifestyle

Какви са предимствата при уреждане на взаимоотношенията извън съда при развод

MIKA

публикувано

на

Според една не малка част от хората, уреждането на взаимоотношенията в съда е най-правилният вариант. Ние обаче твърдо вярваме, че това съвсем не е добра алтернатива, поради простата причина, че хората лесно можем да достигнем до консенсус, стига да проявяваме уважение един към друг и да умеем да правим компромиси.

За да бъдем наистина полезни, то в тази статия сме решили да разгледаме из основи един от най-коментираните въпроси през последните няколко години, свързани изцяло с това как следва да протече едно бракоразводно дело. Дали нещата да се случат по взаимно съгласие или точно обратното.

Ако трябва да бъдем откровени, най-добре би било да не се стига до разтрогването на брака, тъй като няма нищо по-хубаво от това семействата да бъдат цели и непокътнати и децата да живеят в една уютна и приятна семейна среда. За огромно съжаление обаче често пъти нещата не винаги протичат по този начин и се стига именно до това прекратяване на семейните взаимоотношения, което ние не считаме за недопустимо нередно.

В редовете по-долу ще се опитаме да нахвърлим отгоре, отгоре какви са основните предимства, ако все пак сте решили нещата да се случат по културния начин, без да преминавате към обиди, клевети и други неприятни ситуации. Ще нахвърлим някой от предимствата, с които е препоръчително да бъдете запознати.

Какви са основните предимства при прекратяването на брака по взаимно съгласие

· Спестявате разходи;

Вероятно сте запознати, ако вече сте планували да преминете през една такава процедура, но разводът по взаимно съгласие със сигурност ще струва далеч по-малко средства на двамата от партньорите. Освен това няма да е необходимо процесът да продължава твърде дълго време, тъй като самият развод преминава през едно заседание и единственото, за което следва да изчакате, е решението на съда.

Хубаво е да бъдете запознати, че по-голямата част от адвокатите си определят хонорар, който е в размер на 400 лева. Разбира се, това съвсем не означава, че наетият от вас правен консултант ще ви таксува толкова. Ето защо е от ключова необходимост този въпрос да бъде предварително дискутиран. Така ще се чувствате максимално подготвени и няма да тегнат абсолютно никакви съмнения у вас.

· Пестите време;

Колкото са ценни парите, толкова ценно се оказва и времето през последните няколко години. За да не позволявате вашият бракоразводен адвокат да бъде в пряк контакт с вас в продължение на месеци наред, то най-добре се опитайте да обсъдите с партньора си защо е препоръчително да изберете развод по взаимно съгласие. Самата процедура е много по-евтина и кратка. Това са две от основните й предимства, заради които хората избират да се разведат по този начин.

Ако ли обаче все още изпитвате сериозно затруднение при избора на адвокат и не сте сигурни дали можете да му гласувате доверие, то нашият съвет е да се огледате много внимателно и да се опитате да прецените колкото се може по-трезво самата обстановка. Предлагаме ви да посетите адвокатската кантора SBKLaw.bg и да проведете една предварителна консултация с някой от правните лица там.

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от вашите запитвания!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Над 11 600 младежи са получили професионална подкрепа от Нестле България

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Компанията участва в юбилейното 20-о издание на Национални дни на кариерата 2021

Нестле България участва в юбилейното 20-о издание на най-мащабното изложение за търсене и предлагане на работа у нас – „Национални дни на кариерата 2021“, което се проведе изцяло онлайн на 8 април. Това е мястото, където младите хора могат да се срещнат с представители на бизнеса и да получат подкрепа и съвети за своето кариерно развитие. През последните 27 години Нестле България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и продължава да бъде устойчив инвеститор в човешкия капитал, именно затова компанията подкрепя форума.

“Нестле България развива не само своята бизнес дейност в страната, но през последните повече от 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество.“, сподели Надежда Минева, Специалист привличане на таланти в Нестле. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2020 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над  800 млади хора до 30-годишна възраст и организира 370 събития, достигнали до над 11 600 човека, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки.

Форумът беше официално открит от от Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger.

По време на „Национални дни на кариерата 2021“ всеки регистрирал се имаше възможност да се срещне с представителите на Нестле България и да получи съвети за това как да оформят своята автобиография, както и да им зададат въпроси, свързани с възможностите за работа и стаж в компанията.

Nestlé осъзнава своята роля в подкрепа на младите хора и ще продължи да подпомага тяхното кариерно развитие чрез инициативата „Нестле се нуждае от младите“. До 2025 г. в рамките на тази инициатива компанията ще предостави в световен мащаб 20 000 възможности за първа работа и ще предложи 20 000 активности за повишаване на квалификацията  и успешно реализиране на пазара на труда. От стартирането на „Нестле  се нуждае от младите“ през 2013 г., компанията вече е осигурила повече от 26 000 стажове и обучения. В България повече от 11 600 млади хора са подкрепени от Нестле България от 2014 г. досега в техния професионален път – чрез повече от 330 стажантски програми и практики и около 370 събития за кариерно развитие. Нестле България е от първите компании, които взимат участие в проекта DOMINO – за дуално обучение на ученици от технически училища – включва се през 2016 г. Всяка година, по време на европейската седмица на професионалните умения компанията позволява на учениците да видят на живо процеса на производство във фабриката на Нестле в София.

Продължете понататък

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Културапреди 6 дни

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Културапреди 6 дни

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Lifestyleпреди 6 дни

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Lifestyleпреди 6 дни

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Tехнологиипреди 3 седмици

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T

Tехнологиипреди 3 седмици

Google Street View отново по българските пътища

Културапреди 6 дни

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Телевизияпреди 6 дни

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

Кинопреди 6 дни

“Круела” с нов зрелищен трейлър

Горещо