Открийте ни и в

Lifestyle

Какви са предимствата при уреждане на взаимоотношенията извън съда при развод

MIKA

публикувано

на

Според една не малка част от хората, уреждането на взаимоотношенията в съда е най-правилният вариант. Ние обаче твърдо вярваме, че това съвсем не е добра алтернатива, поради простата причина, че хората лесно можем да достигнем до консенсус, стига да проявяваме уважение един към друг и да умеем да правим компромиси.

За да бъдем наистина полезни, то в тази статия сме решили да разгледаме из основи един от най-коментираните въпроси през последните няколко години, свързани изцяло с това как следва да протече едно бракоразводно дело. Дали нещата да се случат по взаимно съгласие или точно обратното.

Ако трябва да бъдем откровени, най-добре би било да не се стига до разтрогването на брака, тъй като няма нищо по-хубаво от това семействата да бъдат цели и непокътнати и децата да живеят в една уютна и приятна семейна среда. За огромно съжаление обаче често пъти нещата не винаги протичат по този начин и се стига именно до това прекратяване на семейните взаимоотношения, което ние не считаме за недопустимо нередно.

В редовете по-долу ще се опитаме да нахвърлим отгоре, отгоре какви са основните предимства, ако все пак сте решили нещата да се случат по културния начин, без да преминавате към обиди, клевети и други неприятни ситуации. Ще нахвърлим някой от предимствата, с които е препоръчително да бъдете запознати.

Какви са основните предимства при прекратяването на брака по взаимно съгласие

· Спестявате разходи;

Вероятно сте запознати, ако вече сте планували да преминете през една такава процедура, но разводът по взаимно съгласие със сигурност ще струва далеч по-малко средства на двамата от партньорите. Освен това няма да е необходимо процесът да продължава твърде дълго време, тъй като самият развод преминава през едно заседание и единственото, за което следва да изчакате, е решението на съда.

Хубаво е да бъдете запознати, че по-голямата част от адвокатите си определят хонорар, който е в размер на 400 лева. Разбира се, това съвсем не означава, че наетият от вас правен консултант ще ви таксува толкова. Ето защо е от ключова необходимост този въпрос да бъде предварително дискутиран. Така ще се чувствате максимално подготвени и няма да тегнат абсолютно никакви съмнения у вас.

· Пестите време;

Колкото са ценни парите, толкова ценно се оказва и времето през последните няколко години. За да не позволявате вашият бракоразводен адвокат да бъде в пряк контакт с вас в продължение на месеци наред, то най-добре се опитайте да обсъдите с партньора си защо е препоръчително да изберете развод по взаимно съгласие. Самата процедура е много по-евтина и кратка. Това са две от основните й предимства, заради които хората избират да се разведат по този начин.

Ако ли обаче все още изпитвате сериозно затруднение при избора на адвокат и не сте сигурни дали можете да му гласувате доверие, то нашият съвет е да се огледате много внимателно и да се опитате да прецените колкото се може по-трезво самата обстановка. Предлагаме ви да посетите адвокатската кантора SBKLaw.bg и да проведете една предварителна консултация с някой от правните лица там.

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от вашите запитвания!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък

Горещо