Connect with us

Lifestyle

Какви са предимствата при уреждане на взаимоотношенията извън съда при развод

Avatar

Публикувано

на

advokat 1

Според една не малка част от хората, уреждането на взаимоотношенията в съда е най-правилният вариант. Ние обаче твърдо вярваме, че това съвсем не е добра алтернатива, поради простата причина, че хората лесно можем да достигнем до консенсус, стига да проявяваме уважение един към друг и да умеем да правим компромиси.

За да бъдем наистина полезни, то в тази статия сме решили да разгледаме из основи един от най-коментираните въпроси през последните няколко години, свързани изцяло с това как следва да протече едно бракоразводно дело. Дали нещата да се случат по взаимно съгласие или точно обратното.

Ако трябва да бъдем откровени, най-добре би било да не се стига до разтрогването на брака, тъй като няма нищо по-хубаво от това семействата да бъдат цели и непокътнати и децата да живеят в една уютна и приятна семейна среда. За огромно съжаление обаче често пъти нещата не винаги протичат по този начин и се стига именно до това прекратяване на семейните взаимоотношения, което ние не считаме за недопустимо нередно.

В редовете по-долу ще се опитаме да нахвърлим отгоре, отгоре какви са основните предимства, ако все пак сте решили нещата да се случат по културния начин, без да преминавате към обиди, клевети и други неприятни ситуации. Ще нахвърлим някой от предимствата, с които е препоръчително да бъдете запознати.

Какви са основните предимства при прекратяването на брака по взаимно съгласие

· Спестявате разходи;

Advertisement

Вероятно сте запознати, ако вече сте планували да преминете през една такава процедура, но разводът по взаимно съгласие със сигурност ще струва далеч по-малко средства на двамата от партньорите. Освен това няма да е необходимо процесът да продължава твърде дълго време, тъй като самият развод преминава през едно заседание и единственото, за което следва да изчакате, е решението на съда.

Хубаво е да бъдете запознати, че по-голямата част от адвокатите си определят хонорар, който е в размер на 400 лева. Разбира се, това съвсем не означава, че наетият от вас правен консултант ще ви таксува толкова. Ето защо е от ключова необходимост този въпрос да бъде предварително дискутиран. Така ще се чувствате максимално подготвени и няма да тегнат абсолютно никакви съмнения у вас.

· Пестите време;

Колкото са ценни парите, толкова ценно се оказва и времето през последните няколко години. За да не позволявате вашият бракоразводен адвокат да бъде в пряк контакт с вас в продължение на месеци наред, то най-добре се опитайте да обсъдите с партньора си защо е препоръчително да изберете развод по взаимно съгласие. Самата процедура е много по-евтина и кратка. Това са две от основните й предимства, заради които хората избират да се разведат по този начин.

Ако ли обаче все още изпитвате сериозно затруднение при избора на адвокат и не сте сигурни дали можете да му гласувате доверие, то нашият съвет е да се огледате много внимателно и да се опитате да прецените колкото се може по-трезво самата обстановка. Предлагаме ви да посетите адвокатската кантора SBKLaw.bg и да проведете една предварителна консултация с някой от правните лица там.

Advertisement

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от вашите запитвания!

Continue Reading
Advertisement