Connect with us

Кино

Какво да гледаме по Cartoon Network и Boomerang през септември

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Cartoonito с премиера по канала на Boomerang

В компанията на Cartoon Network, началото на учебната година ще е изпълнено с много смях и приключения. Любимите ни анимационни приятели ще ни помогнат да забравим, че ваканцията вече е само спомен. Септември ще бъде месец на много премиери в ефира на CN. Очакваме нови епизоди на „Малки Титани: В готовност“, нов сезон на „Шантави рисунки-мисунки“, „Бакуган: Еволюции“ и „Джелистоун!“, както и премиерата на новата поредица – „Том и Джери в Ню Йорк“.

„Малки титани: В готовност!“ – Сезон 7

От 19 септември – всеки делник от 15.55 ч. 

Advertisement

Пубертетът не е лесен, а когато един тийнейджър има суперсили, този период може да бъде още по-предизвикателен. Въпреки това, петимата малки титани се справят страхотно с него. Те имат различни специални способности, които използват за да спасяват света от злодеи, а понякога получават помощ и от други герои на вселената на DC, като DC Super Hero Girls, Батман и Уондър Уомън.

В новите епизоди, титаните ще открият силата на… закуската. Нито едно ястие няма толкова вкус, колкото лакомствата за закуска. Те ще изберат да ги хапват и в останалите часове на деня, но така, доскорошният им приятел, г-н Закуска, набира все по-голяма сила и се превръща в злия г-н Закуска. Титаните ще трябва да се впуснат в битка срещу него, за да възстановят баланса. В друг от епизодите, те играят с въображаем приятел, но внезапно, той ще стане истински и ще създаде голям хаос.

„Шантави рисунки-мисунки“ – Сезон 4

От 26 септември – всеки делник от 13.25 ч. 

Последната версия на любимата анимация с Бъгс Бъни е изпълнена с нови приключения за компанията на Шантавите рисунки. Продуцирана от Warner Bros. Animation, тя е плод на въображението на Питър Браунгард, чието име е свързано и с други продукции, сред които и  „Време за приключения“. Авторът е запазил типичния весел характер и стил на анимационната класика, позната на поколения зрители.

Advertisement

В премиерните епизоди на сезон 4, Йосемити Сам се перчи пред другите герои – „нека всички знаят, че може да хване лъв“. Но дали може да хване Бъгс Бъни? Дафи ще убеди Порки Пиг да участва в предизвикателството – състезание по бокс, а противникът на страхливия герой е силна горила. Всеки от кратките епизоди съдържа и още щури приключения.

„Том и Джери в Ню Йорк“ – Сезон 1 + 2

От 12 септември – всеки делник от 16.55 ч. 

Новата поредица, базирана на класиката на Уилям Хана и Джоузеф Барбера идва и по Cartoon Network. Сега, зрителите, които помнят предаването на Warner Bros. Animation, излъчвано по Boomerang, ще могат да видят и новата му версия. Самият Уилям Хана се завръща в оригиналния дублаж благодарение на архивни записи. „Том и Джери в Ню Йорк“ е създаден на база едноименния пълнометражен филм, в който главните герои живеят в известния мегаполис и преживяват безброй приключения.

Сега има нови емоции – Том ще иска да хване ято разсеяни гълъби, но Джери познава хитрия си приятел много добре и решава да ги предпази. Котаракът ще си навлече и други проблеми, когато срещне бебе панда в града. Той ще й помогне да се върне в зоологическата градина, но ще трябва да преодолее доста препятствия по пътя си. Джери ще реши да помогне и на друго животно – слон, ходещ насън в музея. Двамата с Том ще опитат да се справят с музейния лабиринт, в който е попаднал новият им приятел.

Advertisement

„Джелистоун!“ – Сезон 1 + 2

От 5 септември – всеки делник от 09.15 ч. 

В новата част на известната поредица, Мечето Йоги е лекар в болницата на град Джелистоун. Много добър лекар… или поне така си мисли. Затова, приятелите му Бу-Бу и Синди често се грижат той да стои здраво стъпил на земята. В градчето можем да срещнем и кмета, Хъкълбери Хрътката, както и дясната му ръка – раболепният Г-н Джинкс. Всеки жител има уникални задачи за изпълнение, но за някои те се оказват малко по-различни от предвидените. Независимо от това, героите научават за ценностите на приятелството и лоялността, докато вървят напред и си прекарват страхотно.

В един от епизодите, Кученцето Аги и нейните приятели ще планират голямо забавление заедно. Там ще срещнат нов приятел – розова котка, която ще им разкрие, че младостта не трае вечно. Героите решават да спрат остаряването, като пренавият големия градски часовник. Вместо да спрат времето и да запазят вечната младост, те превръщат всички обитатели на града в… деца.

□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■□■

Advertisement

„Бакуган: Еволюции“ – Сезон 4

От 5 септември – всеки ден от 20.25 ч. 

Откакто магическите Бакугани се появиха на Земята, животът на тримата главни герои се промени напълно. Дан, Уинтън, Лия и тяхното куче се сприятелиха с невероятните същества, които притежават суперсили. Те започнаха да се състезават срещу други супер-могъщи герои. Зрителите успяха да се запознаят с техните приключения в поредиците „Бакуган: Батъл Планет“, „Бакуган: Бойци в действие“ и „Бакуган: Геоган Райзинг“. Там героите взеха участие в големите игри на Бакуган в Токио и се натъкнаха на нов вид свръхмощни създания, а именно могъщите Геогани.

В новите епизоди се завръщат и ред създания, познати от предишните поредици – Драго, Трокс, Пегатрикс, Хайдръс и Холкор. Зрителите ще могат да посетят и Вестроя – магическия свят, който е дом на Бакуганите. Героите ще разберат, че странна енергия от Вестроя пристига на Земята, внасяйки промени в силите на самите Бакугани. По този начин ще бъде създадена и група от нови воини, благодарение на които всеки ще придобие непознати досега способности.

През септември, Boomerang ни кани на голямата премиера на новия програмен блок –  Cartoonito. Той е предназначен за деца между 2- и 5-годишна възраст и техните родители. С навлизането на Cartoonito в България, каналът ще излъчва много премиерни поредици. Зрителите ще видят и новите епизоди на „Томас и приятели“. Boomerang ще излъчи и нови серии на късометражната поредица „Лампът” – за променящото формата си създание и учените, от които то бяга.

Advertisement

От 1 септември – всеки ден от 09.00 ч. 

Премиерата на новия програмен блок Cartoonito ще се състои по канала на Boomerang. Блокът е за деца на възраст между 2 и 5 години, както и за техните родители и настойници. Това е пространство, където децата в предучилищна възраст могат да бъдат каквито пожелаят. Продукциите, предлагани като част от Cartoonito, насърчават четири основни ценности – креативност, грижа, любопитство и смелост.

Всяка поредица от програмата носи послание, свързано с именно тези ценности. Те са подсилени чрез символи, видими по време на предаванията. Новият блок създава пространство, където децата в предучилищна възраст могат да учат за света и винаги да бъдат себе си. Cartoonito празнува уникалността на малчуганите в целия им блясък – точно такива, каквито са.

„Томас и приятели“ – Сезон 25

От 1 до  7 септември от 14.00 ч. 

Advertisement

За локомотив номер едно, няма тайни, когато е на релсите на остров Содор. Томас и приятелите му, Пърси, Кана и Ниа, пеят звънки песни, от които малките зрители могат да научат за много ценности, сред които съпричастност, приятелство и отборна игра. В премиерните епизоди, децата ще чуят дори още по-красиви и запомнящи се мелодии. Ще се запознаят и с нов локомотив от другия край на света – Йонг Бао от Китай. Той е близък приятел на Томас и е много смел. Томас, обаче, ще предизвика Бао, с цел да докаже, че е по-смелият от двамата. Планът на Томас ще доведе до обратен ефект и ще се обърне срещу него, научавайки го какво е да не побеждаваш всеки път.

„Лампът“ – Сезон 3 + 4

От 5 септември – всеки ден между другите предавания. 

Може ли малка топка лабораторно вещество да създаде истински хаос? Лампът доказва, че е възможно. Учените са го изобретили, но не са очаквали, че едно живо, променящо формата си същество ще бъде толкова опърничаво. Лампът използва своята хитрост и приспособимост, за да избяга от лабораторията винаги, когато му се появи възможност. Той вече познава всяко кътче на градския музей, пременял се е в други герои, а в новите епизоди на 3 и 4 сезон, учените ще трябва да го преследват в нови приключение.

Лампът и един от изобретателите му случайно се озовават на екзотичен остров. Ще трябва да се приберат по някакъв начин, но как? Те ще се опитат да се сприятелят с жителите на острова, но комуникацията не е тяхна силна страна. Ще се намеси и втори учен, но тогава объркването ще стане още по-голямо. В друг епизод, Лампът ще бъде успешно заловен. Но ще намери приятел дори в тази ситуация – стажант в лабораторията, който ще реши да му помогне.

Advertisement

Cartoon Network е детски канал, предлагащ най-добрите комедийни и приключенски предавания. Той е изпълнен с хумор и забавление, популяризира важността на приятелството и стимулира въображението на основната си аудитория – момчета и момичета на възраст 6-12 години. Главната мисия на Cartoon Network е да насърчава децата да бъдат себе си и може да се похвали с колекция от добре познати анимации и популярни герои, които са получили признание по целия свят. Каналът предлага оригинално съдържание за деца и семействата им с хитови заглавия като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо Дядко“ и обичаните анимационни приключенски поредици: „Реактивните момичета“, „Бен 10“ и „Малки титани: В готовност!“. Cartoon Network е глобален развлекателен бранд, достъпен в над 400 милиона домове в 192 държави. Повече информация за продукциите на канала може да бъде открита и на наградения уебсайт. Той разполага и с игри, видеа и широк спектър от интересни статии. Cartoon Network е компания на Warner Bros. Discovery.

Boomerang е един от двата водещи детски канала, принадлежащи на Warner Bros. Discovery, заедно с Cartoon Network. Основната му аудитория са деца на възраст 4 – 7 години и техните семейства. Той спечели доверието на публиката чрез забавни, игриви и подходящи за семейно гледане предавания с добре познати и вечни герои като Скуби-Ду, Том и Джери, и Гарфийлд. Boomerang дава възможност на децата да се смеят с „Новите шантави рисунки ”, Inspector Gadget, „Мистър Бийн”, „Гризи и лемингите”, „Дороти и вълшебникът от Оз“, Miss Moon и първата оригинална продукция на Boomerang -The Happos Family.

Continue Reading
Advertisement