Connect with us

Музика

Какво събра австралиец, фънки банда и соул певицата Лина Никол?

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Австралиецът Даниел Марч е от онези редки таланти, които имат трансцедентно качество във всеки един елемент от музиката си. Композитор и мулти-инструменталист, изпълнителят черпи вдъхновението си от артисти като Майкъл Джексън, Тупак, Бейбифейс и инди-фолк артиста Бен Харпър. В музиката му успешно се преплитат различни стилове, които изграждат неговото уникално звучене.

Първият му албум “Love Castle Dreams” излиза през април 2013 год. и включва сериозен лайн-ъп от гост изпълнители като Chantae Cann (позната с работата си със Snarky Puppy, India Arie & Foreign Exchange), Khari Cabral Simmons (India Arie), London Anderson (Anthony David, Frank McComb, Fabolous), Daz-I-Kue, Nick Rosen и др.

Две години по-късно Даниел Марч издава и втория си албум Nina. Вдъхновен от Raphael Saadiq и D’Angelo, изпълнителят създава музика, която лесно докосва слушателя. Запознанството му с Лина Никол се случва в Берлин, когато тя посещава негов концерт и на следващия ден се включва в друго негово участие. Идеята за съвместна работа съществува отдавна докато не възниква и удобен момент.

След издаването на своя мини-албум през май миналата година, Лина Никол е готова да ни представи част от композициите, които ще бъдат включени в новия й албум. Певицата засне поредица от видео музикални сесии с лайв аранжименти на нови парчета, като първото видео вече е достъпно и може да се гледа тук:

Advertisement

Проектът е осъществен заедно с музикантите: Станислав Арабаджиев-пиано, Александър Славчев-китара, Радослав Славчев-Riverman-бас и Богомил Енчев-барабани.

Funky Miracle е група, добре позната на българската сцена със своята заразяваща енергия и характерно звучене, преплитащо многообразие от стилове, нюанси и елементи като рок, джаз, соул, фюжън и др. Групата има участия в много клубове в страната, в които се изпълнява музика на живо, общи проекти с редица български артисти, както и участия на музикални фестивали в България и чужбина – „Spirit of Burgas“, „Brazzobrazzie“, „Orik – фестивал за независими артисти“, „Apolonia“, „Sofia Film Fest“, „Coca Cola Happy Energy Tour“, „Luxemburg Film Fest“ , „Klaipeda Castle Jazz Festival“ в Литва, телевизионни предавания и проекти – „Jamison Film Awards“, „Спортист на годината“ и други. В момента Funky Miracle е в процес на създаване на първия си албум, който ще включва десет трака. Очаква се албумът да излезе в началото на 2017г. Специални гости на събитието в София Лайв Клуб ще бъдат Момчил Косев-китара/вокал, Владимир Михайлов-вокал и Лина Никол-вокал.

Не пропускайте 6ти октомври, от 21:00 ч. в София Лайв Клуб, когато за първи път на една сцена ще се качат три различни формации, обединени от любовта към соул и фънк музиката.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/192974541131868/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement