Connect with us

Lifestyle

Как да подготвим кухнята си за Великден

Avatar

Публикувано

на

Великден е само след няколко дни и голямото печене на козунаци, агнета, варене на яйца, боядисване и хаос в кухнята чукат на вратата. Експертите от LG събраха няколко полезни трика, за да остане всичко под контрол и стресът този уикенд да е минимален.

1. Започнете с менюто

Може би е очевидно и всяка година готвите едно и също, но доверете ни се – ще е много по-лесно, ако разпишете всичко под формата на меню.

На отделен лист запишете всички съставки, които ще са ви нужни и в какви количества! Последното е много важно, за да не се окаже по средата на готвенето в събота, че ви липса четвърт чаша ориз за дроб сърмата. Разгледайте добре какво имате у дома и направете подробен списък с покупките, които трябва да направите.

2. Никога не е твърде рано за пазар

Advertisement

Великден е едва след няколко дни, така че със сигурност не е твърде рано да напазарувате всичко необходимо за празничната трапеза.

Знаете, че преди празника в супермаркетите настъпва хаос, защото всички пазаруват в последния момент, а точно сега това означава безкрайни опашки пред магазина. Спестете си чакането и отидете възможно най-скоро да напазарувате всичко от списъка.

3. Подгответе хладилника за празника

Винаги, когато идва празник, хладилникът е звездата на шоуто. Пълен е с храна, отваря се и затваря повече пъти, от колкото за цяла една седмица в нормални дни. Това води до високи температурни амплитуди и до по-бързото разваляне на продуктите.

Затова най-новите хладилници на LG са снабдени с NatureFresh. С технологиите LINEARCooling™ и DoorCooling⁺™, NatureFRESH™ запазва храната естествено свежа чрез прецизен контрол на температурата. Инверторният линеен компресор помага за запазване на външния вид и вкуса на продуктите за по-дълго време чрез намаляване на температурните флуктуации. LINEARCooling™ контролира температурата в рамките на ±0,5℃ и осигурява свежест, която трае по-дълго в сравнение с конвенционалните системи. А DoorCooling⁺™ системата прави температурата във вътрешността по-равномерна и охлажда 32% по-бързо от конвенционалните системи за охлаждане.

Advertisement

Ето и няколко съвета, ако вашият хладилник не разполага с NatureFresh технология:

  • Първо разхлабете всички видими винтове около вратата, почистете от събралата се мръсотия и затегнете отново. Ако видите ръжда, задължително заменете с нови.
  • Поправете хлабави или неравномерни уплътнения на вратите.
  • Изчистете блокираните отвори за фризера.
  • Прочистете отворите за студен въздух. Поставете храната в отделението за прясна храна, за да може студения въздух от фризера да се движи по-свободно.
  • Заменете изгорелите лампи с крушка на уреда и внимавайте тя да е LED – в противен случай се загрява и затруднява още повече изстудяването в хладилника.
  • За да разполагате с повече свободно място в самия хладилник, сложете всички напитки върху лед в охладител.

4. Подгответе посудата

Много чинии, купи, тенджери ще се използват за самото готвене, затова изберете сервизa, който искате да ползвате тази година, както и всички останали съдове, в които смятате да сервирате. Измийте ги добре и ги оставете настрана, за да са чисти и готови за неделния обяд.

Така ще видите и дали ви липсва нещо, което да купите при пазара за храна.

И още нещо, наточете ножовете. Ще има много рязане, докато готвите за празничната трапеза, затова бъдете готови с остри и добре поддържани ножове.

5. Забавлявайте се!

Advertisement

Важно е трапезата да е красива и вкусна, да има снимки за инстаграм, но най-важно е времето прекарано със семейството. Затова не се стресирайте, ако нещо не върви по план, а се насладете на тези няколко дни спокойствие у дома, излизайте на терасата, играйте семейни игри и бъдете заедно!

Continue Reading
Advertisement