Connect with us

Lifestyle

Как климатичните промени влияят на производството на кафе?

Avatar

Публикувано

на

f2e4b7ecd26e2e4e1047bbd830d5ffa1

снимка: ПР

В кампанията The Empty Cup, с участието на Джордж Клуни, брандът подчертава климатичния риск за фермерските общности и своя дългосрочен ангажимент да запази най-добрите кафета в света

Nespresso, новатор в производството най-висококачественото кафе в капсули, отбеляза Международния ден на кафето като подчерта риска, на който е подложено глобалното производство на кафе вследствие на климатичните промени, и насочва вниманието си към усилия за неговата защита.

Новата кампания, The Empty Cup, е представена от първия и дългогодишен посланик на бранда Джордж Клуни, който държи празна чаша с лого Nespresso вместо любимото си кафе. Празната чаша е символ на риска пред много производители по света, от които над 140 000 работят директно с швейцарската компания. В момента 60% от дивите видове кафе са застрашени и 50% от земята, използвана за отглеждане на кафе днес, може да стане нежизненоспособна до 2050 г. Висококачествената арабика е особено уязвима на атмосферни промени и повишаването на температурите.

Подсигуряване и закрила на висококачественото кафе в бъдеще е в основата на стратегията на Nespresso през последните 20 години. Лансирана през 2003 г. в сътрудничество с Rainforest Alliance, програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™ помага за подобряване на добива и качеството на реколтата, като същевременно защитава околната среда и поминъка на фермерите и техните общности.

Advertisement

Подпомагането на земеделските общности да защитават земята си от метеорологичните сътресения, катo се борят с причините за промените в климата, е от решаващо значение за устойчивото производство на висококачествено кафе. Nespresso прави това посредством регенеративно земеделие: подход с потенциал да намали глобалните емисии от производствата на културите, но и да подобри устойчивостта на селските райони срещу климатичните промени.

Джордж Клуни: „Заплахата от изменението на климата е реална и производителите на кафе са на първа линия. Жизненоважно е да дадем възможност на тези общности да изградят финансова и екологична устойчивост, така че не само да оцелеят, но и да процъфтяват и просперират. Тази концепция е в основата на подхода на Nespresso. Но това е нещо повече от кафе. Изменението на климата не е нещо, което една компания или дори цяла индустрия може да коригира. Това изисква спешни, смели действия в глобален мащаб. Залозите са високи.”

Гийом Льо Кунф, главен изпълнителен директор на Nespresso: “Изтънченият вкус, високото качество и специалните смеси от кафе, които са важни за любителите на кафето, са изложени на риск. Трябва да действаме, за да защитим кафето и кафе общностите от изменението на климата. Това е в основата на подхода на Nespresso от 20 години насам, а сега отиваме още по-далеч. Регенеративното земеделие има потенциала да превърне земеделието в част от решението на проблемите с климата. Това е подход, който не просто взема от земята, но всъщност лекува природата и възстановява баланса. Горд съм, че Nespresso е новатор в този преход, но трябва да направим повече. Призоваваме международната общност – както частни, така и публични организации – да предприемат действия, които ще доведат до осезаема промяна. “

Сантяго Гоуланд, главен изпълнителен директор на Rainforest Alliance: “Почти една четвърт от емисиите идват от земеделие, горско стопанство и други видове обработка на земя. Спешно се нуждаем от действия, които по-бързо да ни помогнат да се справим с климатичните промени, а голяма част от тях трябва да е промяна в начина по който отглеждаме храната си. Добрата новина е, че преминаването към регенеративно земеделие може да намали въздействието на земеделието и да поддържа нашата глобална хранителна система за бъдещите поколения.”

Въздействието на изменението на климата се усети много силно в Пуерто Рико, където преди пет години урагани опустошиха производството на кафе, унищожавайки 80% от реколтата на острова. Благодарение на усилията на програма с множество заинтересовани страни, включително Nespresso, за първи път тази година се очаква реколтата да достигне нивата си от преди природното бедствие.

Advertisement

Nestlé Nespresso SA е новатор и еталон за най-висококачественото кафе в капсули. Компанията работи с повече от 140 000 фермери в 18 страни чрез своята програма AAA Sustainable Quality™ за внедряване на практики за устойчиво развитие в кафе плантациите и околната среда. През 2003 г. в сътрудничество с Rainforest Alliance и по-късно присъединилата се Fairtrade International компанията стартира програма за помагане и подобряване на добива и качеството на реколтите, като гарантира устойчиво предлагане на висококачествено кафе и спомага за подобряване поминъка на фермерите и техните общности.

През 2022 г. Nespresso получи сертификат B Corp™ – присъединявайки се към международно движение от 4900 бизнес организации с цели, които отговарят на високите стандарти на B Corp за социална и екологична отговорност и прозрачност.
Със седалище във Веве, Швейцария, Nespresso работи в 81 държави и има над 13 000 служители. През 2021 г. управлява глобална мрежа за търговия на дребно от 802 бутика. За повече информация посетете корпоративния уебсайт на Nespresso: www.nestle-nespresso.com.

Continue Reading
Advertisement