Открийте ни и в

Lifestyle

Как носимите устройства могат да трансформират работното място

MIKA

публикувано

на

Как носимите устройства могат да трансформират работното място 26

В миналото смартфоните са възприемани като продукти, ориентирани към потребителите, затова фирмите са осигурявали на своите служители корпоративни мобилни устройства, които да спомогнат за повишаване на производителността и ефективността. Въпреки това, с усъвършенстването на смартфоните и приложенията с корпоративна насоченост, фирмите постепенно възприемат BYOD-политиката и насърчават служителите си да използват собствените си устройства, за да изпълняват служебните си задължения.

Samsung вярва, че за разлика от смартфоните, носимите технологии много по-бързо ще се внедрят в корпоративната сфера, тъй като те осигуряват нещо, което фирмите са искали и очаквали от своите мобилни устройства в продължение на години: по-бърз достъп до определени данни и по-голяма хендсфрий функционалност.

Наскоро издадена „бяла книга“ на IDG и Samsung Business, озаглавена Wearables Make Their Move to the Enterprise, акцентира върху широк кръг от предстоящи възможности за приложение на носими технологии в корпоративния сектор – от възможността за свързване с имейл, календари и контакти чрез хендсфрий до специално изработени приложения за обучения, сътрудничество и известия в реално време.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”600″]gear_vr[/media-credit]

Търсенето на технология от този тип се разраства. В едно скорошно проучване на PwC, 77% от анкетираните виждат полза в носимите устройства за повишаване на ефективността и производителността по време на работа и 70% от участниците очакват работодателите да позволят на служителите си да използват своите носими устройства на работа.

Как ще отговорим на това търсене?

Според последното проучване на IDC ConsumerScape 360, Samsung Electronics е една от най-доверените марки за носими устройства на пазара. Използвайки своето портфолио, включващо Gear S, Gear Circle, Gear Fit и Gear VR, компанията активно работи по реализирането на своите ангажименти за носими устройства в B2B сектора, интегрирането на този вид технологии с продукти, решения и услуги, свързани с нуждите на определени вертикални пазари като здравеопазване, образование, финансови услуги, търговия на дребно, логистика, транспорт и управление.

Въпреки че носимите технологии са все още в начален етап, Samsung вижда огромен потенциал в тази сфера. Ето няколко хипотетични примера за използване на широк спектър от Samsung продукти и решения:

  • Хотелският персонал би могъл да използва носими технологии за ръчно регулиране на термостата в стаята, както и да изпраща списък с местни забележителности на свързан принтер. В същото време кухненският персонал би могъл да използва своите смарт носими устройства за свързване със смарт хладилници, за да видят с един поглед наличните съставки.
  • Гимназиалните учители биха могли да използват носимите устройства за дистанционно включване и контрол на аудио-визуална техника в класната стая или да избират предварително програмирана конфигурация за осветление и презентация. Ученето също може да излезе извън класните стаи: с технологии като QR кодове и augmented reality технологията за носими устройства може да предприеме пътувания към нови измерения.
  • Продавач-консултантите в магазините биха могли да използват носимите устройства за връзка и контрол на digital signage технология, което им позволява мигновено да превключват и актуализират рекламни дисплеи или да предоставят карта на магазини или снимки на конкретни продукти по молба на клиента.
  • Медицинските сестри могат да използват жизненоважни сензори в носимите устройства, носени от пациентите, за да се наблюдава тяхното състояние, медицински процедури, програми от упражнения, локации в болниците и за всякакви спешни ситуации. Пациентите също могат да бъдат уведомявани чрез съобщения за това кога лекарите са ангажирани с визитации и прегледи.
  • Служители в сферата на логистиката – много от тях вече ползват носими Samsung устройства, за да им помогнат в различни дейности – инвентаризация, сортиране на пакети и обновяване на шипинг информация. Този тип служители някой ден могат да ползват носими устройства, за да отварят охраняеми врати и да осигурят достъп за различни доставки, да взаимодействат с автоматизирани системи за съхранение или да настройват температура и въздушен поток в смарт среда за съхранение.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]Gear-Fit-Group[/media-credit]

Разбира се, има множество обещаващи приложения за носими устройства в B2B пространството. Посочените по-горе примери са само малка част от безбройните възможности. Чрез внедряването на технологиите за носими устройства в B2B сектора, Samsung работи в посока на това да представи ново поколение B2B продукти, услуги и решения, които ще пренесат производителността и ефективността на изцяло ново равнище.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 4 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 4 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 4 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 4 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 4 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 4 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 45
Телевизияпреди 4 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 4 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 47
Обществопреди 4 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 4 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо