Connect with us

Музика

Калин Вельов с нова песен към филм

Avatar

Публикувано

на

Kadur ot klipa OBRECHEN 1

Най-новият български филм „ОMБРЕ” на режисьора Захари Паунов тръгна по кината в цялата страна. Едновременно с филма, Калин Вельов пуска нова авторска песен и клип, вдъхновени от първата му роля на голям екран.
Определят „ОMБРЕ” като балкански трагикомичен ийстърн. Всъщност това е притча за приятелство, доверие, толерантност и търпение, за невъзможността да ги постигнем едновременно, за сложно преплетените съдби на балканските народи в последни 25 години. Историята е по сценарий на Емил Тонев, разказана с вкус и мярка, с пестеливи багри в умелата работа на оператора Иван Вацов; с музиката на Петър Георгиев – Пешето, в която се смесват етно мотиви от Балканите и класически блус от Мисисипи.

Kadur ot klipa OBRECHEN_2

Трейлър на филма можете да видите тук:

Филмът „ОMБРЕ” е отличен с Диплом за индивидуално постижение за цялостно актьорско изпълнение на 32-ри фестивал „Златна роза“ във Варна през 2014. Участват  Валери Йорданов, Любомир Бъчваров, Стефка Янорова, Иван Ранков, Калин Вельов, а подборът на актьори е от Елизабет Радева.

Продукция: Атанас Маринов – „Нак-Зак Вижън” ООД.

Advertisement

С подкрепата на Национален филмов център, PIERLUCCI, „Креативен център” ООД.

Калин Вельов за първи път се превъплъщава в кино роля и то на отрицателния герой. Специално за филма, послужил му за вдъхновение, Калин пуска новата си песен и клип „Обречен“ по своя музика, текст и аранжимент. Режисьори на видеото, в което са включени и кадри от филма „ОMБРЕ“, са Силвана Иванова – Зибо и Георги Шишманов, оператор е Николай Стоянчов.

Песента и текстът са написани по сценария на филма и отразяват емоцията на главния герой – Ангел (Валери Йорданов), който сякаш е обречен да се скита и търси своя свят. Силни барабани и афроритъм доминират в песента, а миналото на Ангел като барабанист подчертава допълнително симбиозата между песента и филма. Отрицателната роля на „Брадясалият“, която Калин Вельов играе, води към драматичния и безкрайно логичен край на филма.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement