Открийте ни и в

Lifestyle

Камила Лекберг и Александър Карим с епична любовна история специално за Storytel

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Един от най-продаваните шведски писатели – Камила Лекберг, и известният актьор Александър Карим пишат сценарий за аудиосериал ексклузивно за Storytel Original. Епичната любовна история проследява двама непознати, които са държани в строга изолация в отделни хотелски стаи в момент, когато смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те прекъсват изолацията си неволно и това поражда шеметна, животозастрашаваща любов.

Официалната премиера на Glacier (Ледник) в глобален мащаб ще бъде на 15 юни 2021 в Storytel.

Какво се случва с човек в изолация? Какво представлява животът без контакт с други хора? Как може човек да обича, когато тази любов застрашава живота му?

Това са някои от въпросите, които вдъхновиха Glacier (Ледник) – роман на авторката на бестселърите Камила Лекберг и известния актьор Александър Карим.

Glacier (Ледник) ще излезе на четиринадесет езика в Storytel на 15 юни в Швеция, Финландия, Дания, Исландия, България и Полша. Аудиосериалът ще бъде пуснат и в Германия, Белгия, Холандия, Бразилия, Колумбия, Мексико, Испания, Италия, Русия и Турция по-късно през годината. Всеки пазар ще избере свои собствени гласове за записите на различните езици. Гласовете за шведската продукция са Александър Карим и познатата от Бергман актриса – Лена Ендре. Ендре и Карим ще изиграят и главните роли в едноименния филм, който ще бъде режисиран и продуциран от Бейкър Карим, чиято премиера се очаква тази пролет.

„Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим. Затова Glacier (Ледник) е завладяваща история без еквивалент и ние с Александър искрено се вълнуваме от тази творба. Нямаме търпение тя да достигне до публиката чрез различните платформи “, казва Камила Лекберг.

„Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че скоро ще можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

Действието в Glacier (Ледник) се развива в луксозен хотел, където жена лекар и мъж пастор са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Те не знаят за съществуването един на друг. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов, за която си струва да се умре.

Glacier (Ледник) е интригуваща любовна история във време, когато всички сме изпитали по различен начин какво може да причини изолацията на душата. Това е история в духа на Шекспир, където копнежите на сърцето струват повече от самия живот. В Storytel сме много горди, че имахме възможността да подкрепим създаването на тази история. Нашият екип по този проект е един от най-големите, които сме събирали досега за работа по аудиокнига и създаде аудиодрама, която се надяваме да докосне дълбоко нашите слушатели”, казва Анна Йоквист Рагнар, изпълнителен продуцент на Glacier (Ледник) в Storytel.

„Това е най-големият ни проект досега по отношение на брой преводи и продукции, които правим едновременно. Историята е изключително завладяваща и е много вълнуващо да можеш да я споделиш с толкова много слушатели в толкова много страни едновременно. Storytel Original вече предлага голямо богатство от локални проекти, специално създадени за платформата, и глобални продукции”, споделя Рикард Хенли, ръководител глобална издателска дейност в Storytel.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо