Connect with us

Lifestyle

Камила Лекберг и Александър Карим с епична любовна история специално за Storytel

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Един от най-продаваните шведски писатели – Камила Лекберг, и известният актьор Александър Карим пишат сценарий за аудиосериал ексклузивно за Storytel Original. Епичната любовна история проследява двама непознати, които са държани в строга изолация в отделни хотелски стаи в момент, когато смъртоносен вирус заплашва да унищожи човечеството. Те прекъсват изолацията си неволно и това поражда шеметна, животозастрашаваща любов.

Официалната премиера на Glacier (Ледник) в глобален мащаб ще бъде на 15 юни 2021 в Storytel.

Какво се случва с човек в изолация? Какво представлява животът без контакт с други хора? Как може човек да обича, когато тази любов застрашава живота му?

Това са някои от въпросите, които вдъхновиха Glacier (Ледник) – роман на авторката на бестселърите Камила Лекберг и известния актьор Александър Карим.

Advertisement

Glacier (Ледник) ще излезе на четиринадесет езика в Storytel на 15 юни в Швеция, Финландия, Дания, Исландия, България и Полша. Аудиосериалът ще бъде пуснат и в Германия, Белгия, Холандия, Бразилия, Колумбия, Мексико, Испания, Италия, Русия и Турция по-късно през годината. Всеки пазар ще избере свои собствени гласове за записите на различните езици. Гласовете за шведската продукция са Александър Карим и познатата от Бергман актриса – Лена Ендре. Ендре и Карим ще изиграят и главните роли в едноименния филм, който ще бъде режисиран и продуциран от Бейкър Карим, чиято премиера се очаква тази пролет.

„Работата с една и съща история за различни формати дава фантастични възможности за развитие на самата история. В аудиокнигата слушателите ще опознаят героите на по-дълбоко ниво и ще видят различни страни от тях; сюжетът може да се развие и да поеме по различни и изненадващи пътеки, а финалът да стане непредвидим. Затова Glacier (Ледник) е завладяваща история без еквивалент и ние с Александър искрено се вълнуваме от тази творба. Нямаме търпение тя да достигне до публиката чрез различните платформи “, казва Камила Лекберг.

„Това е истинска драма, защото и двамата влагаме много сърце и страст в този проект. Сюжетът, естествено, е вдъхновен от реалността през изминалата година. Беше напрегната и невероятна година и съм развълнуван, че скоро ще можем да споделим брилянтния резултат ”, казва Александър Карим.

Действието в Glacier (Ледник) се развива в луксозен хотел, където жена лекар и мъж пастор са изолирани в отделни стаи заради смъртоносна епидемия. Те не знаят за съществуването един на друг. Извън карантината, която едновременно ги защитава и унищожава, бушува пандемията. Те са в строга изолация от външния свят, за да спасят живота си, но в много отношения и двамата отдавна са изолирали вътрешното си аз. Опустошителна грешка води до забранена среща, която прераства във великолепна, непреодолима любов. Любов, за която си струва да се умре.

Glacier (Ледник) е интригуваща любовна история във време, когато всички сме изпитали по различен начин какво може да причини изолацията на душата. Това е история в духа на Шекспир, където копнежите на сърцето струват повече от самия живот. В Storytel сме много горди, че имахме възможността да подкрепим създаването на тази история. Нашият екип по този проект е един от най-големите, които сме събирали досега за работа по аудиокнига и създаде аудиодрама, която се надяваме да докосне дълбоко нашите слушатели”, казва Анна Йоквист Рагнар, изпълнителен продуцент на Glacier (Ледник) в Storytel.

„Това е най-големият ни проект досега по отношение на брой преводи и продукции, които правим едновременно. Историята е изключително завладяваща и е много вълнуващо да можеш да я споделиш с толкова много слушатели в толкова много страни едновременно. Storytel Original вече предлага голямо богатство от локални проекти, специално създадени за платформата, и глобални продукции”, споделя Рикард Хенли, ръководител глобална издателска дейност в Storytel.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement