Открийте ни и в

Култура

Караоке парти закри лятото в Hacienda Beach

MIKA

публикувано

на

фотокредит: Владо Василев

Най-актуалния клуб по родното Черноморие – Hacienda Beach официално изпрати лятото в Лозенец.  Морското заведение посрещна всички свои приятели и почитатели, които дочакаха изгрева в компанията на Игор и Иван и най-популярното караоке парти в България. Емо Чолаков пък избра да почива в България и докара хубавото време в родното Сен Тропе. Синоптикът релаксираше през почивните дни на плажа на Hacienda и раздаваше щедро усмивки на всички летовници. Камен Воденичаров също бе гост на Hacienda и дори изпя своите любими парчета на традиционната караоеке вечер. Гостите на клуба го подкрепиха с бурни аплодисменти и танцуваха с него до малките часове на нощта.

„Тази година Hacienda Beach в Лозенец изпраща един успешен сезон. Отново направихме и реализирхаме нови проекти и въведохме добри и печеливши бизнес практики. По тази причина аудиторията, която ни посещава, всяка година се разширява и ние се радваме освен на твърда, лоялна публика, която идва при нас и на много нови лица, които оценяват усилията на екипа ни. Това лято организирахме повече тематични събития, изложби, концерти, театрален фестивал. При нас чадърите и шезлонгите бяха безплатни, но не мога да твърдя, че всеки концесионер трябва да постъпи така, защото това е въпрос, който се отнася до всеки конкретен концесионен договор. Стартирахме и конкурс за художествени произведения с тема “Слонът”, който е символ на клуба. Идеята отново е същата – популяризиране на българско изкуство и български творци“, сподели собственика на клуба Димитър Тодоранов.

Истинска музикална фиеста забавляваше гостите на Hacienda Beach през този сезон. Графа, Мария Илиева, Любо, Криско, Ъпсурт, Венци Венц, Хилда Казасян бяха част от изпълнителите, които направиха незабравими участия това лято. Караокето на Игор и Иван отново бе сред най-посещаваните партита в курорта. Концертите на Лили Иванова и „Тангра“ в Бургас и Лозенец успяха да съберат хиляди почитатели на качествената българска музика. За първа година бе организиран и фестивала „Арт поток“ в гр.Царево, който има амбицията да се превърне в един от най-очакваните арт форуми през лятото. Той стартира с откриването на експозицията „Слонът“ и концерт на група „Остава“, състоя се и премиера на книгата „Канела“ на Елин Рахнев, а през следващите дни в местното читалище се играха известни театрални постановки с любими български актьори.

Hacienda Beach бе такава, каквато я пожелахте ! Очакваме ви отново на морския бряг !

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

MIKA

публикувано

на

от

Нова книга от Л. Дж. Шен проследява историята на една гневна и невъзможна, но същевременно страстна и неизбежна любов.

По книжарниците вече можете да откриете „Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен („Крадецът на целувки“, „В случай на чудо“, „Спароу“) – трета част от трилогията „Ол Сейнтс“, която започна с „Красиво безразсъдство“ и продължи с „Раненият рицар“. Двама герои, които вече бегло познаваме от предишните две книги – мистериозният и мрачен Вон Спенсър и талантливата Ленора Асталис – най-накрая излизат от сенките, за да разкажат собствената си пламенна и оцветена в кървави краски история.

Всяко момиче в „Ол Сейнтс“ познава Вон Спенсър. Красавецът, който дружи с Найт Коул и с никого друг. Недостъпният принц, който се забива с различно момиче всеки уикенд и често е готов да остави нечий нос разкървавен по пътя. А сега е най-обещаващият студент на гениалния художник и изкуствовед Асталис, директор на академията за бъдещи творци.

Но Вон има тъмна тайна – момичетата не го вълнуват. Не сексуално – в крайна сметка това са просто нужди, които той задоволява. Никоя не е успявала да пробие бронята и да достигне до кухото място, където би трябвало да е сърцето му.

Или почти никоя. И когато тя се появява, съдбата си отмъщава за всички разбити сърца, които Вон е оставил по пътя си.

Ленора е негова състудентка. Скулпторка, която дори не осъзнава размерите на собствения си талант. Свободна и неудържима. Негов съперник. Дъщеря на ментора му. И най-големият му враг.

Както художниците знаят, когато смесваш масло с вода, резултатът е несполучлива трагедия. Всички момичета, които Вон е срещал досега, са били като спокойно езеро. Но Ленора е огън. А когато хвърлиш запалена клечка в маслото, околните е най-добре да се скрият някъде, за да не бъдат наранени.

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен слага край на една от най-популярните ѝ и обичани поредици по цял свят. От срещата на две счупени души, които търсят изцеление в „Красиво безразсъдство“, през кротката нежност на „Раненият рицар“, „Разгневеният бог“ отвежда читателя в най-мрачната и неочаквана посока досега.

Продължете понататък

Кино

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

В средата на месец февруари 2021 г. се очаква да излезе новият филм за един от най-великите българи – Христо Ботев.

„Ботев – отвъд понятното“ е документален филм, в който се представят неизвестни за живота на Христо Ботев факти. В него се дава гласност на факти, които са свързани с неговата поезия, публицистика и дейност на революционер.

Създателите на филма са се постарали да открият достоверна информация за това кой е истинският Ботев. Те доказват, че Христо Ботев и капитан Дагоберт Енглендер не само са се познавали, но и са участвали заедно в акцията „Радецки – Козлодуйски бряг“.

Ботев е признат още и за европейски връх за своето творчество в литературата от Парижкият университет, известен още като „Сорбоната“, а със златни букви бива увековечен в книга, разположена в частната колекция на университета.

Във филма в ролята на Христо Ботев се превъплащава Иван Тренев, а образът на капитан Дагоберт Енглендер е представен от Методи Асов. Ася Мерджанова изиграва майката на Ботев, а  Киро Тулешков е изигран от Йонко Димитров. Актьорският състав е събран от родолюбиви българи, които припознават мисията да познаваме своята история, за да имаме едно по-устойчиво бъдеще като нация.

Филмът е заснет в различни локации в градовете Козлодуй, Сливен и Карлово.

„Целта е чрез този документален филм да покажем най-накрая истината за световното признание на Ботев като поет и революционер, да премахнем  някои измислени митове, които дегероизират Ботев.“ – споделят от екипа за своите мотиви да създадат документалния филм.

Режисьор на „Ботев – отвъд понятното“  е Ивалина Василева, оператор е Чарли Джиров, а сценарият е написан от Иван Тренев с помощта на продуценти от радио „ Гама“ – Видин.

Освен всеотдайният труд на целия екип, документалният филм не би могъл да бъде факт без подкрепата и съдействието на редица българи, които припознават мисията на филма.

Продължете понататък

Горещо