Connect with us

Музика

“Кармен” препълни Зала 1 на НДК

Avatar

Публикувано

на

Класическата “Кармен” с участието на солистите Карла Дирликов и Марио Маланини, балет, хор и оркестър на Държавна опера Русе възхитиха публиката в препълнената Зала 1 на НДК и оставиха във всеки един зрител спомена за една красива музикална вечер. Изключителна класа, професионализъм и себераздаване показаха всички близо 200 артиста на сцената на най-голямата зала в Националния дворец на културата.

За първи път на българска сцена пя американската звезда с български корени Карла Дирликов в ролята на Кармен. При излизането й на сцената гласът на Карла дори потрепна от вълнение, че пее в родната страна на баща си, а в последствие мецосопраното разгърна силния, буен и несравним образ на непокорната циганка Кармен, която предпочита смъртта пред това да предаде любимия си.

17

Солистът от Миланската скала Марио Маланини, който гостува за трети път в София, беше един от най-бурно аплодираните след представлението. Прекрасният изпълнител се справи безупречно, а със силата на гласа си успя да предаде перфектно всички емоции, бушуващи в сърцето на прелъстения и отхвърлен Дон Хозе. Българските солисти Мария Цветкова и Александър Крунев по нищо не отстъпиха на чуждестранните си колеги, а хорът и балетът  на Държавна опера Русе пяха и танцува блестящо, облечени специално в красивите костюми на френския сценограф Ги Клод Франсоа. Адаптация на спектакъла за сцената на Зала 1 на НДК направи режисьора Огнян Драганов.

Приказната музика на Жорж Бизе се носеше в залата под диригентската палка на големият Найден Тодоров, който майсторски владееше оркестър, хор и солисти, а балетът с хореограф Силвия Томова, разказваше красивата история в танци.

След края на “Кармен”, организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе веднага насочиха вниманието на публиката към следващото представление на 27-ми май, което отново ще се играе на най-престижната сцена в столицата Зала 1 на НДК. „Аида“ на Джузепе Верди  ще бъде с участието на любимката на българската публика – Алиса Зиновиева , звездата от Миланската скала Марсио Джоси и аржентинския тенор Даниел Муньоз. Билети ще са в продажба от 1-ви април в мрежите на Ticketportal и Eventim, както и в Билетния център на НДК.

Advertisement

14

Continue Reading
Advertisement