Открийте ни и в

Lifestyle

Картички за рожден ден – защо ги подаряваме

MIKA

публикувано

на

Картички за рожден ден - защо ги подаряваме 26

В днешно време изпращането на съобщение за рожден ден във Facebook или Viber може да изглежда по-лесен вариант от изпращането на физически поздравителна картичка на любимия човек, но като им изпратите онлайн съобщение, вие неволно пропускате за какво става въпрос в съобщението.

Да, все повече от нас започват да разчитат на технологиите в ежедневието си и ги използват, за да общуват редовно с другите. Това обаче не трябва да означава, че трябва да изпратите на членовете на вашето семейство или приятели безлична електронна картичка.

Персонализираната картичка за рожден ден е прекрасно допълнение към подарък (или самостоятелно признание за рождения им ден). Персонализацията е това, което липсва в онлайн съобщението. Без значение какво казва вашият онлайн пост, той просто няма да съвпада с това, което бихте могли да напишете в картичката.

Физическа картичка също показва, че сте отделили време и усилия, за да излезете и да я изберете и закупите. Това действие е много по-удачно в сравнение с простото изпращане на съобщение от телефон – което може да изглежда така, сякаш сте забравили за рождения ден, докато не ви бъде напомнено за него.

Дори ако ви напомнят за рождения ден на вашия приятел с известие от Facebook, трябва да опитате да поднесете по оригинален начин своите пожелания. Когато купувате картичка, това показва, че сте мислили за този отделен човек, като обръщате внимание на стила и съобщението в нея. С толкова много различни стилове на разположение, непременно ще има такъв, който да им подхожда най-много.

Откъде да се сдобием с картички с пожелания

По всяко време бихте могли да посетите онлайн каталога с поздравителни картички за рождени дни в PozdraviMe.com, където има пълен набор от уникални картички с пожелания за всеки човек, имащ рожден ден.

Сантиментален подарък сам по себе си, оригиналните картички за рожден ден на жена или мъж могат да бъдат запазени и разглеждани години наред. Превъзхождайки времето, можете да погледнете картичка от починали роднини или от хора, които вече не са в живота ви. А защо да не използвате картичка с пожелание за всеки имен ден на своите близки и познати, това също би бил уникален жест от ваша страна!

Сладък символ на всеки рожден ден, който имате, и ще бъде жалко да не отвърнете на жеста, когато дойде време за специалния ден на този любим за вас човек. Често приемаме близките за даденост и съжаляваме за броя на физическите предмети, които имаме от тях, за да ги запомним – именно там може да влезе тази поздравителна картичка.

Да, съобщение във Facebook, Twitter, Instagram, Viber може да остане завинаги във вашата времева линия, но наистина ли е знак, че сте отделили време да си спомните рождения ден? Дори ако това е дълго съобщение, изпълнено с емотикони, то просто не съвпада с радостта, която получавате от прочитането на посланието, което сте отделили време да напишете.

Facebook и другите онлайн съобщения може да са добър вариант за хора, които са далеч от вас или не са ви толкова близки, но все пак ви е грижа за тях и искате да ги поздравите. Ако предстои рожден ден на любим човек, започнете да мислите за поръчка на картичка за рожден ден.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 30
Музикапреди 11 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 31
Полезнопреди 13 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 32
Tехнологиипреди 13 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 33
Културапреди 14 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 34
Музикапреди 14 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 35
Lifestyleпреди 14 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 36
Lifestyleпреди 14 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 37
Lifestyleпреди 14 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 38
Lifestyleпреди 14 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 39
Културапреди 14 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо