Connect with us

Lifestyle

Катето Евро и нейната внучка Катерина в готварски мастър клас на „Нестле за по-здрави деца“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Актрисата и нейната внучка поднесоха „порция баланс“ като част от програмата „Нестле за по-здрави деца“ и готварския мастър клас „Заедно в кухнята“

Обичаната актриса и любител- готвач Катерина Евро отново влезе в кухнята заедно със своята внучка Катерина, този път по случай Международния ден на готвача. Катерина Евро и малката Кати решиха заедно да приготвят вкусна и полезна „Порция Баланс“, която съдържа ципура с три вида зеленчуци и гарнитура от ризото с гъби.

Баба и внучка приготвиха полезна семейна вечеря като част от инициативата на „Нестле за по-здрави деца“, целяща да стимулира деца и родители да готвят заедно в кухнята като по този начин насърчава балансираното хранене. Отбелязвайки международния ден на готвача, инициативата цели да въвлече децата в процеса на готвене, тъй като това е най- ефикасният, а и приятен метод за възпитаване на полезни хранителни навици у най-малките. За Катето Евро и нейната внучка споделеното готвене не е нещо необичайно. Актрисата е известна с любовта си към готвенето, която редовно споделя с малката Кати.

В отговор на въпроса как се забавляват с нейната внучка, Катерина Евро споделя: „Ние с Кати най-обичаме да готвим заедно“. Освен че споделеното приготвяне на домашна храна е забавно за малката Катерина, то е и много полезно за нейното развитие. По този начин тя развива способността си да бъде самостоятелна и креативна, а и се учи на важно житейско умение. За Катето Евро готвенето с Катерина е възможност да предаде своя опит и страст към готвенето, а и да научи внучката си да цени домашно приготвената храна.

Advertisement

Оценявайки предимствата на споделеното готвене за децата, „Нестле за по-здрави деца“ организира кампанията “Заедно в кухнята“, за да насърчи родителите да споделят удоволствието от приготвянето на домашни ястия със своите деца. Катерина Евро служи за пример как готвенето с най-малките може да бъде забавно и приятно занимание за всички членове на семейството, което да научи децата на полезни навици за цял живот. Освен това участието в кухнята има редица предимства. То може да накара малките да се чувстват по- уверени и самостоятелни, да ги насърчи да са по-отворени към опитването на различни вкусове и ястия, а и развива тяхната координация и концентрация.

Всички любители- кулинари могат да открият рецептата  от готварския мастър клас на Катерина Евро и нейната внучка Катерина на страницата на „Нестле за Живей Активно “ във Фейсбук както и на сайта на www.jiveiaktivno.bg 

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement