Connect with us

Култура

Кейт Мортън разказва историята на „Къщата край езерото“

Avatar

Публикувано

на

Cover Kyshtata krai ezeroto

На 2 декември авторката на „Отминали времена” и „Забравената градина” Кейт Мортън се завръща с романа „Къщата край езерото”, поредно свидетелство за блясъка на нейния разказвачески дар.

Къщата край езерото“ (превод: Надежда Розова, Изд. „Колибри“) ни пренася в лятото на 1933 г., когато семейство Идвейн от имението Лоуанет се готви да отпразнува най-дългия ден от годината с пищно тържество. Ала някой е влюбен не в когото трябва. В полунощ наглед щастливото семейство е сполетяно от трагедия – безследно изчезва бебето им и това завинаги прогонва рода Идвейн от приказното имение на брега на езерото. Седемдесет години по-късно след тежък за разрешаване случай, заплашващ да съсипе кариерата й като детектив, Сейди Спароу намира убежище в дома на скъпия си дядо в Корнуол, където се натъква на изоставена къща на брега на езеро. Докато Сейди се опитва да прозре истината за опустелия дом, в Хампстед Алис Идвейн, вече известна писателка и достолепна възрастна дама, се бори с призраците на собственото си минало.

Определяна като наследничка на Дафни дю Морие, талантливата австралийска писателка Кейт Мортън постига феноменален успех. Нейните виртуозно заплетени „истории с атмосфера“, както ги нарича критиката,  печелят отличие след отличие и покоряват сърцата на читателите, жадни за драматизъм, съдбовни обрати и романс. Романите й, сред които „Пазителка на тайните”, „Отминали времена” и „Забравената градина”, се разпространяват в 42 страни, а общият им тираж надвишава 10 милиона екземпляра. „Къщата край езерото” е бестселър на „Ню Йорк Таймс” и дълго време оглавява класациите за продажби в Австралия и Канада.

Continue Reading
Advertisement