Connect with us

Общество

Керана и Космонавтите, Абдо „Дадо“ Фегхали и много други на Red Bull Car Park Drift

Avatar

Публикувано

на

В програмата на най-мащабното дрифт събитие за 2023-та година в страната – Red Bull Car Park Drift – се включват редица известни личности. Зрителите могат да очакват специално изпълнение на алетрнативната музикална група „Керана и Космонавтите“, специално дрифт шоу от легендата на Близкия изток Дадо Фегхали, а дрифт звездата Александър Гринчук от Украйна се включва като съдия за втори път в Red Bull Car Park Drift България.

На 24-ти юни от 17:00ч. любителите на моторни спортове ще станат свидетели на уникално дрифт шоу, случващо се на емблематична за столицата локация – отсечка на бул. Витоша между бул. Скобелев и бул. Патриарх Евтимий. В продължение на 3 часа присъстващите ще усетят отблизо мощта на специално модифицирани автомобили, както и ще видят уменията на 21 от най-добрите дрифт пилоти на България.

Състезанието има 3 кръга, като всеки кръг има по 1 опит на участник. След първоначално представяне на 21 пилота, само 8 продължават към следващия етап на състезанието. Следващата отсявка стига до 4 човека, които се борят за националната титла.

Шампионът на Red Bull Car Park Drift България се определя от трима съдии на база прецизност и чистота на изпълнение на фигурите. Сред състава на реферите се включват и двама от специалните гости на събитието – дрифт легендите Абдо „Дадо“ Фегхали и Александър Гринчук!

„Нямам търпение да дойда в България и да се срещна с всички тези талантливи хора“, казва рекордьорът на Гинес за най-дълъг дрифт Дадо.

Advertisement

„Един съвет от мен – много хора си мислят, че трябва да имаш огромен двигател с мощност 1 000 к.с. и полусвирепи гуми. Не е точно така. Във всичко, което правите в живота, трябва да вярвате в себе си. Когато вярвате в себе си, вие сте способни на това, което правите, а практиката прави нещата перфектни.“

Александър Гринчук от Украйна идва за 3-ти път в България, като гост на събитие на Red Bull. Той е и един от съдиите на първото издание на Red Bull Car Park Drift в страната през 2013.

„Тогава се сблъсках с невероятни таланти и станах свидетел на страхотни умения. Вълнувам се да съм част от събитието отново“, споделя Гриня.

Гвоздеи на програмата са и изпълнителите Керана и Космонавтите, които имат изненада за зрителите.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement