Connect with us

Кино

Кино академия за таланти представи два спектакъла пред публиката на „Жреци на музите“

Avatar

Публикувано

на

301009257 595063815559424 831321047545472778 n

снимка: ПР

Кино академия за таланти бе поканена на фестивала „Жреци на музите“ в Лозенец, който вече над 10 години се провежда край морето с мисията да представя на публиката  актуално изкуство.

Участието на  талантите от Академията бе съсредоточено в две дати в с различни мини – спектакли. Първият е „Пазар на животи“ по пиесата на Наталия Дукова и е резултат от петдневен уъркшкоп, подготвен за откриването на фестивала.

Само за 3 дни активна работа край морския бряг на Лозенец, 30 души на възраст от 10 до 60 години, успяха да направят едно цяло, което да въздейства и вълнува.

„Пазар на животи“ е много интересен текст, в който на един въображаем пазар можеш да си купиш най-необичайни неща“, разказва Наталия Дукова и продължава: „ като спомени, прегръдки, да си поръчаш приятели и т.н.  Има от всички видове емоции – в представлението може да се засмееш, да се замислиш, да ти стане тягостно и в същото време да си тръгнеш щастлив и обнадежден“, допълва Наталия.

Advertisement

В „Пазар на животи“ любовната тема е красиво застъпена, защото сред участниците има много млади момичета и момчета, тийнейджъри, с които екипът на спектакъла пресъздава моментите на първото влюбване. Тези трепети успяват да се пренесат и в живота, освен на сцената.

Вторият спектакъл е също тип уъркшоп с показ, който се казва „Портрет на човека“ и е по книгата с Дуковизми , чийто автор е отново Наталия Дукова. Подбрани са фрагменти, подходящи за всички възрасти – от 9 до 50 годишни, каквито са и участниците в него.

Спектаклите се играят в новия амфитеатър на Лозенец, намиращ се на много красиво място – в морската градина.

Екип на първия мини-спектакъл: Цвятко Ценов , Калоян Патерков и Наталия Дукова.

Екип на втория спектакъл:  Цвятко Ценов, Наталия Дукова и Ива Караманчев – гост хореограф.

Advertisement

Зад разкошните движенчески моменти, които се случват на фона на красива класическа музика или кавъри на виола от парчета стои именно актрисата Ива Караманчева.

Публиката може да се радва на свободен достъп до всички представления в рамките на фестивала, благодарение на личността и усилията на Георги Врабчев, дългогодишен организатор и стожер на „Жреци на музите“.

Тази вечер, 29 август, от 20:00 часа в непосредствена близост до морето, гостите могат да се насладят и на „Портрет на човека“.

Като интересни моменти от създаването на тези мини-спектакли Наталия Дукова допълва тематични вечери: „Извън фестивала направихме тематични вечери – една беше „страшни истории“; отидохме на плажа, запалихме си огън и си разказвахме страшни истории както по „филмите на ужасите“. Беше като истинска филмова сцена.

„И си обещахме да пуснем нашите желания в бутилка в морето и да изчакаме паметта на водата да свърши своята работа и те да се върнат скоро изпълнени“, завършва разказа си Наталия Дукова.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement