Открийте ни и в

Култура

Кланът Отисън и тяхната империя от тюркоаз по Viasat Explore от 20 април

MIKA

публикувано

на

Кланът Отисън и тяхната империя от тюркоаз по Viasat Explore от 20 април 31

снимка: Viasat Explore

На север от Лас Вегас има истинско съкровище. Безпощадната пустиня може и да не изглежда като идеалното място да удариш джакпота, но под безплодната почва лежат милиони.

Въпросът е да знаеш как да ги изкопаеш! В продължение на над 60 години и три поколения, сем. Отисън копаят най-търсеният тюркоаз в света. Viasat Explore представя нов завладяващ сериал в шест части „Треска за тюркоаз“ на 20 април от 22:45 часа, който проследява клана Отисън, докато се борят с враждебни условия, за да открият съкровищата, заровени в пустинята на Невада.  

В централата си в Тонопа, Невада, Отисън се борят с горещи дни и мразовити нощи, детонират експлозиви на опасни склонове и се мъчат да измъкнат достатъчно от търсения камък от пустинята. „Треска за тюркоаз“ следва семейството, докато те се опитват да се справят с огромните изскавания на международните купувачи и да задържат бизнеса си в играта за идното четвърто поколение. Това е диво приключение по тънката и опасна линия между провала и успеха!

„Треска за тюркоаз“ дебютира по Viasat Explore на 20 април от 22:45 часа с повторение в четвъртък от 23:30 часа и в събота от 20:15 часа.

Очаквайте експлозии, драма, опасности, сълзи, бизнес сделки, смях и любов в едно сплотено семейство, което рискува живота си, за да придобие това безценно съкровище, а тук се запознайте с главните герои:

Дона Отисън

Дона, матриархът на семейството, е спойката, която държи клана Отисън заедно. Тя работи в тясно сътрудничество с племениците си Тони, Трентън, Лейн и Тристан, както и със зетовете си, Дани и Томи. Въпреки, че се занимава предимно с бизнес частта, Дона никога не се колебае да се присъдини към мъжете, когато копаят, нито пък да си изцапа ръцете.

Дани Отисън

Като второ поколение миньор, Дани е научил всичко, което знае за бизнеса от покойния си баща, Лин Отисън. Той продължава да поддържа традицията, като обучава синовете си Лейн и Тристан, на всичко, което баща му го е научил за добиването на тюркоаз. Експерт в областта, Дани притежава разрешителното за добив за Ройстън заедно с брат си Томи и снаха си, Дона.

Кланът Отисън и тяхната империя от тюркоаз по Viasat Explore от 20 април 32

снимка: Viasat Explore

Томи Отисън

Въпреки, че не роден в Тонопа, Невада, както брат си Дани, Томи е прекарал по-голямата част от живота си в добив на тюркоаз заедно с баща си, Лин Отисън. Той е предал натрупаното познание на всичките си десет деца, особено големите си синова Тони и Трентън, които се обръщат към него за съвет. Томи е изключително умел в рязането и полирането на камъни.

Тони Отисън

Тони е трето поколение миньор, който има няколко обекта заедно с брат си Трентън. Научил е занаята от баща си, Томи. Когато става дума за бизнес, той е систематичен и е отговорен за задвижването на цялото колело. От набелязването на терен до полирането на тюркоазените камъни, той е изключително умел в занаята си.

Емили Отисън

Емили се впуска в бизнеса с тюркоаз ентусиазирано, след брака си с Тони Отисън. Подобно на съпруга си, тя е натоварена с множество отговорности по отношение на семейството, включително продажбата на тюркоаза, управлението на профилите в социалните мрежи, а дори понякога се присъединява към Тони и Трентън в работата им. Изгубила първия си съпруг в следствие на заболяване от рак, за нея сигурността по време на работа е от първостепенно значение.

Трентън Отисън

Трентън разделя времето си между дома си в Лас Вегас и изолирани терени, които изследва заедно с барт си Тони. Трентън добре знае какво значи здрава работа и от физическа гледна точка е изключителен миньор. Има инстинкт за правилните места и живее всеки ден с нюх и удоволствие. Трентън винаги намира окуражителни думи за брат си, когато Тони се тревожи за бизнеса.

Джакел Отисън

Съпругата на Трентън, Джакел, често помага на Емили – в семейния онлайн бизнес и в управлението на профилите в социалните мрежи. С опита си в модната индустрия, Джакел се старае да държи цялото семейство Отисън информирано за най-новите тенденции и стилове в непрекъснато променящата се индустрия с бижута.

Тристан Отисън

Трето поколение миньор и най-малкият син на Дани Отисън, Тристан, и брат му Лейн бързо навлизат в занаята с тюркоаз. Наскоро братята започват сами да ръководят първия си парцел, като въвеждат уникално нововъведение в семейния бизнес. Мислител по характер, Тристан е човекът от семейството, който най-много се интересува от историята на тюркоаза и науката, която обяснява произхода му. Женен е за Ани и имат малко момченце.

Лейн Отисън

По-големият брат на Тристан, Лейн, приема семейния бизнес с много емоция. Той поема всичко, касаещо добиването на тюркоаз, което му е по силите, от баща си, чичо си и братовчедите си. След като им дават разрешително да правят взривове, Лейн, прекарва повече от времето си в разработване на общия им терен заедно с Тристан. Лейн винаги остава оптимист и се опитва да насърчава и останалите, дори когато нямат късмет.

Viasat Explore представя новият сериал в шест части „Треска за тюркоаз“ на 20 април от 22:45 часа с повторение в четвъртък от 23:30 часа и в събота от 20:15 часа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

MIKA

публикувано

на

от

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк 33

Във времена, в които се надпреварваме да споделяме в социалните медии колко леко преодоляваме трудностите, колко е страхотен животът ни и колко сме съвършени, сякаш не остава много пространство за неоспоримата истина, че в живота на всеки от нас има дни, които не са толкова чудесни, дни, зад които сякаш стои вселенски заговор.

„Ръководство за лоши дни“ (превод: Мария Енчева, изд. Колибри) ни напомня, че истинското щастие не е в отбягването на несполуките, а в приемането на живота такъв, какъвто е. Дните, в които всичко сякаш се разпада, ни учат да проявяваме увереност и кураж и в крайна сметка ни помагат да открием щастието. Във времена, в които се надпреварваме да споделяме в социалните медии колко леко преодоляваме трудностите, колко е страхотен животът ни и колко сме съвършени, сякаш не остава много пространство за неоспоримата истина, че в живота на всеки от нас има дни, които не са толкова чудесни, дни, зад които сякаш стои вселенски заговор.

Евелине Хелминк е журналистка и писателка, която живее в Амстердам. Главен редактор е на нидерландското издание на списание Happinez, което дава съвети за личностно израстване и пълноценен живот.  В „Ръководство за лоши дни“ Хелминк споделя с читателя над 70 изпитани трика за постигане на лекота и в най-мрачния и тъжен ден: „Не съм лайф коуч, нито съм психолог или учител – просто цял живот съм се интересувала от нащърбените ръбчета, от несъвършенствата, от вътрешната сила. Затова предпочитам да гледам на себе си като на мотиватор в моменти на несполука и разочарование. Понеже неудачите са част от живота и тъкмо в дните, в които нищо не върви, научаваме най-много за себе си.“

Продължете понататък

Музика

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август

MIKA

публикувано

на

от

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август 34

Краят на легендарната сага „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ се мести в Античния театър в Пловдив

Изумителният спектакъл LORD OF THE RINGS IN CONCERT: RETURN OF THE KING има нова локация и две нови дати за всички желаещи да съпреживеят магията на най-зрелищната част от трилогията. Античният театър в Пловдив става перфектният домакин на дългоочаквания грандиозен финал за приключенията в Средната земя – „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“. Датите на мащабната продукция са две – 1 и 2 август, за да могат всички желаещи да се насладят на безценното преживяване – на открито и безопасно, чрез гигантски HD екран и с музика от 250 музиканта, които ще изпълнят на живо наградения с Оскар оригинален саундтрак на Хауърд Шор.

На 1 и 2 август във вълшебната атмосфера на Античния театър в Пловдив публиката ще има шанса да изживее върховната кулминация на трилогията и безспорно – любим на феновете, епичен край с Битката на Пеленорските поля, най-голямото сражение във Войната за пръстена и най-грандиозния сблъсък за цялата Трета епоха. Форматът филм, комбиниран с музика на живо, вълнува милиони зрители в България и в целия свят. Локацията на спектакъла е уникална и за международните организатори от LORD OF THE RINGS IN CONCERT, като провеждането му на място с културна и историческа значимост като пловдивския Античен театър е първо в световен мащаб!

Стефан Еленков от организаторите Fest Team споделя, че “не може да си представи по-подходяща локация от Античния театър в град Пловдив за мащаба и магията на предстоящия спектакъл“. LORD OF THE RINGS IN CONCERT: RETURN OF THE KING е първото от поредица събития, които съчетават музикално и филмово преживяване, планирани от компанията.

Книгите на Дж. Р. Р. Толкин и техните блокбъстър екранизации от Питър Джаксън превърнаха милиони хора по света в категорични фенове на Властелина на пръстените. Композиторът Хауърд Шор и всяка нота от неговата тричасова музикална интерпретация  ще пренесе публиката директно в Средната земя това лято в Пловдив.

Всички закупени до момента билети за планираното в Арена Армеец през ноември 2019 представление LORD OF THE RINGS IN CONCERT: RETURN OF THE KING ще важат за една от новите дати през 2021. Единственото, което публиката трябва да направи е да снима и изпрати билета си на info@eventim.bg с предпочитаната от тях дата и екипът на Eventim.bg ще им изпрати новия пропуск с разпределено според категорията ново място за Античния театър. Освен чрез имейл, презаверка на билети ще е възможна и в централния офис на Ивентим в гр. София, ул. “6-ти септември” 58. Клиенти, които не са презаверили билетите си ще имат запазено място, но без право на избор. Онези, които все още не са си закупили билет, могат да го направят на всяка каса на Eventim, OMV, билетен център НДК или онлайн на Eventim.bg на цени от 80 до 140. A всички, които са възпрепятствани да присъстват на новите дати, могат да върнат билетите си в рамките на един месец – до 20 май.

За повече информация: следете в събитието във Facebook тук , на festteam.bg и на www.eventim.bg

 

Продължете понататък
Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк 35
Културапреди 6 дни

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’. 36
Музикапреди 7 дни

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’.

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август 37
Музикапреди 1 седмица

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 38
Lifestyleпреди 1 седмица

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 39
Lifestyleпреди 1 седмица

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас 40
Културапреди 1 седмица

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас

"Модерно е да се чете" подарява една дузина "хранилки" с долари 41
Lifestyleпреди 1 седмица

“Модерно е да се чете” подарява една дузина “хранилки” с долари

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин 42
Културапреди 1 седмица

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица 43
Културапреди 1 седмица

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR 44
Lifestyleпреди 1 седмица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Горещо