Connect with us

Култура

Класическата музика позволена за деца

Avatar

Публикувано

на

Вилиана Вълчева, снимка: ПР

Успешната музикална мисия на Софийска филхармония и Фортисимо Фамилия с нов сезон

Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония- Фортисимо Фамилия. Билетите за концертите са в продажба – в лилав абонамент, включващ четирите концерта, както и на свободен избор.

От 16 октомври предстоят нови срещи с велики музикални пиеси и композитори. Нови истории, нови любопитни факти от света на класическата музика и нови герои.

Мисията на Фортисимо Фамилия е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класиката, да ги запознае с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване. Затова в своите роли отново ще влязат любимите на публиката артисти и певци.

Advertisement

Програмата на концертите за този полусезон е:

Есента в музиката 

Чуйте как звучи есента в музиката. Научете кои композитори са били вдъхновени от нея и как са разкрили красотата й чрез нотите си на 16 октомври 2022, от 11 ч., в зала “България.

Диригент е Павел Златаров.  Участва Богдана Трифонова.

Бетовен за деца

Advertisement

Лиричен и замечтан ли е бил брилянтният немски композитор, каквато е и една от най-известните негови творби, Лунната соната, която неизменно предизвиква възторг в слушателите, без значение от възрастта им.  Очакваме ви на 30 октомври 2022, от 11 ч., в зала “България”.

Диригент на концерта е Вилиана Вълчева.

Дива симфония 

След дълга и успешна кариера като писател световноизвестният романист Дан Браун пожъна изключителен успех и като композитор. Главният герой на симфоничното произведение, любезният и любознателен Маестро Маус, ще ни разходи из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, сякаш за да подскаже, че всичко около нас е музика на 27 ноември 2022, 11 ч., зала “България”Диригент е Григор Паликаров. Участва Петко Венелинов. 

Замръзналото кралство 

Advertisement

Няма по-добър начин да се подготвим за Коледа като се потопим във величествената музика от едноименния филм на Дисни. Музиката, оглавяваща класацията на Billboard, номинирана и наградена с Грами ще чуете на 18 декември 2022, 19 ч., зала “България“ под диригентската палка на Найден Тодоров.