Connect with us

Култура

Клеър Макинтош с нов мрачен психологически трилър

Avatar

Публикувано

на

„Последното парти“ от Клеър Макинтош е мрачен психологически трилър, даващ начало на нова детективска поредица.

С „Оставих те да си отидеш“, „Виждам те“, „Игра на лъжи“ британската писателка Клеър Макинтош, работила години наред като разследващ полицай, завоюва сърцата на читателите по цял свят, превръщайки се безапелационно в кралицата на психологическия трилър на британската сцена.

Талантът, опитът и въображението на Макинтош се проявяват отново в дългоочакваната история на „Последното парти“ – блестящ и диаболичен роман, с който Макинтош дава начало на изцяло нова поредица с главен персонаж – интригуващата и загадъчна детектив Фион Морган.

Никой в Кум Койд – китно селце на границата между Англия и Северен Уелс – не си спомня кога е сложено началото на традицията с плуването в езерото Хлин Дрих, но всяка нова година се посреща с нея. До първи януари след новогодишното парти в дома на популярен местен магнат.

Защото на повърхността на кристалните води на вековното езеро, като че от мъглата, изплува именно трупа на заможния певец и бизнесмен Рис Лойд. И той несъмнено е мъртъв.

Advertisement

Въпросът „Кой уби Рис Лойд?“ е обгърнат в мистерия и въпреки това заелата се със случая детектив Фион Морган има причина да подозира всички. Ако никой не е пророк в собствената си страна, то това правило важи с пълна сила за бившия популярен изпълнител, който гради своята империя около луксозния комплекс „Крайбрежието“ – атрактивно място за туристи и повод за завист и омраза на мнозина жители.

Оказва се че под повърхността на бляскавото вилно селище има опасни течения, в които плуват измами, предателства, тормоз и насилие.

На място с толкова много тайни убийството е само началото на историята. Сред вековните борови гори около Кум Койд витае заплаха. Но Фион Морган може да се окаже „голяма беля“ за всички замесени. Дори и ако ѝ се наложи да работи с детектив Лео, с когото са се запознали по необичаен начин…

Защото този, който хвърля камъни, ще уцели опашката на дракона и може би ще го събуди.

На фона на величествени планински хълмове  и спиращи дъха гори се разиграват пагубни страсти, а това, което започва като обикновен случай, може да преобърне завинаги пътя на талантливата, но пазеща своите мрачни тайни детектив Морган.

Advertisement

Редувайки сцени от миналото и настоящето, Клеър Макинтош успява да постави читателя пред сложния пъзел на едно престъпление, в което се оглеждат натрупвани с години тайни и лъжи. Тук всички са заподозрени, а невинни сякаш няма.

Многопластов, мрачен и написан със завидна доза чувство за хумор, „Последното парти“ от Клеър Макинтош е заплетен, но изкусителен литературен лабиринт и без съмнение най-доброто от авторката, което сте чели до момента!

Continue Reading
Advertisement