Connect with us

Lifestyle

Клиниката на Lucky Hunt Foundation получи официален сертификат

Avatar

Публикувано

на

Svetlana Hunt Lucky Hunt Foundation with proff Dr Ivan Borisov 1

снимка: ПР

Клиниката за животни към Lucky Hunt Foundation бе сертифицирана като приют и затворено стопанство от тип 1. Така тя стана една от малкото официални болници за четириноги в нашата страна. Повечето подобни организации в България работят без всякакви разрешителни и официални документи. В рамките на една календарна година Lucky Hunt Foundation успя да направи много за изоставените, малтретирани и бездомни кучета. Неправителствената организация работи и в тясна връзка с уважавания проф. д-р Иван Борисов, който преподава в катедра „Ветеринарна хирургия“ в Тракийския университет, Стара Загора. Именно той е и консултант на фондацията.

През 2016 г. българската Бриджит Бардо, г-жа Светлана Хънт, основа със собствени финансови средства Lucky Hunt Foundation. Организацията се зае с нелеката задача да спасява малтретирани и пренебрегнати бездомни животни от улиците на България. Това ново убежище се намира в покрайнините на град Варна и има за цел да облекчи страданието на животните, като намалява популацията на бездомните индивиди чрез програмата на фондацията за хуманно кастриране.  Заедно с това, г-жа Хънт и нейният екип обучават децата в училище на „изкуството“ на състрадателността, позитивното възприемане и респект към кучетата и други уязвими животни.

Lucky Hunt Foundation построи клиника, чиято основна задача е да кастрира/стерилизира кучета и да помага на бездомни, ранени четириноги в нужда. В нея работи квалифициран персонал от професионални ветеринарни лекари. В клиниката се извършват до 10 кастрации на ден. Lucky Hunt Foundation е обширно пространство, където любимците живеят в домашна среда и не са затворени в клетка. В приюта са отглеждани стари и болни животни и такива със специални нужди.

Животни без постоянен дом са включени и в програмата „Lucky Hunt Virtual Adoption“. Тази хибридна форма на осиновяване се осъществява чрез уебсайт, който позволява да се осинови едно (или няколко) животни от всяка точка на планетата чрез лайф стрийм.

Advertisement

svetlana-hunt_lucky-hunt-foundation-3

снимка: ПР

Фондацията на г-жа Светлана Хънт се разширява в Lucky Hunt Projects 2017, като ще работи по интересни и иновативни нови програми. Това я прави единствената по рода си в България. Lucky Hunt Projects 2017 е сертифицирана като отворено стопанство и ще може да кандидатства по европейски програми, както и да търси подкрепа от подобни организации в ЕС. Първата програма е наречена „Lucky Hunt Donkey Farm“. Фондацията има за цел да се грижи за породата „балкански“ магарета в България, да образова и информира хората за тяхната популация, която застрашително е намаляла.

Проектът „Stop Puppy Mills SOS“ пък цели да елиминира фабриките за кученца, сериозен проблем в нашата страна, на който трябва да обърнат внимание всички институции. Те са принуждавани да раждат постоянно без да напускат клетките си, а отделно се отглеждат в изключително мизерни условия.

svetlana-hunt_lucky-hunt-foundation_with_proff-dr-ivan-borisov-2

снимка: ПР

„Foreign Students are Welcome“ ще е програма, направена за току-що завършили ветеринари от цял свят, която ще им даде възможност да усъвършенстват техниките на кастрацията и да  повишат своята квалификация.

Advertisement

Една от последните инициативи на г-жа Хънт е наречена “Children’s Workshop”. Това е програма за деца, болни от аутизъм и синдрома на Аспергер, които ще имат възможност да общуват с животните.

По идея на Светлана Хънт в социалната мрежа Инстаграм бе създаден и профила #luckyhunt_charity. Чрез него се организира разпродажба на луксозни дрехи и аксесоари, а всички постъпили средства отиват за нуждите на Lucky Hunt Foundation.

logo_lucky-hunt-foundation-8

Още новини за дейността на Lucky Hunt Foundation може да научите от:

www.luckyhunt.org

https://www.facebook.com/LHFluckyhunt

Advertisement

https://www.instagram.com/luckyhuntfoundation/

https://www.youtube.com/watch?v=5PtMuEEg7N8&sns=em

Continue Reading
Advertisement