Открийте ни и в

Кино

„Коледната среща на баща ми“ по FilmBox Extra HD

публикувано

на

„Коледната среща на баща ми“ по FilmBox Extra HD 139

SPI International обявиха премиерата на копродукцията „Коледната среща на баща ми“ – сърдечна комедия, която ще се излъчи на 26-и декември по FilmBox Extra HD от 22:00 ч. Освен в България, филмът предстои да бъде представен в Полша, Румъния, Унгария, Чехия, Турция, Словакия, Русия и в Близкия Изток.  

„Стартирахме продуцентската компания на SPI International миналата година и работим с пълни обороти върху различни и вълнуващи копродукции заедно с нашия скъп приятел и режисьор Филип Мартинес“, каза Лони Фархи, президент на SPI International. „Радваме се да споделим трогващата история на Дейвид и Джулс със световната ни милионна аудитория, в момент точно когато всички ние трябва да си припомняме кое е най-важното в живота, а именно надеждата, семейството и любовта“, добави Фархи.

„Коледната среща на баща ми“ разказва историята на Дейвид, самотен баща, който живее със своята 16годишна дъщеря Джулс в град Йорк. Тяхната връзка не се различава от тази на повечето бащи и техните дъщери тийнейджърки – той се мъчи да я разбере, а тя отказва да общува с него. Дейвид иска да участва повече в живота ѝ, а тя има нужда от повече лично пространство. Двамата обаче споделят дълбока мъка, породена от трагичната загуба на майката на Джулс в автомобилна катастрофа преди две години. В дните около Коледа, вдъхновена от щастливите спомени за нея, тийнейджърката решава да вземе нещата в свои ръце и да помогне на баща си отново да намери любовта. Тя създава профил на Дейвид в няколко платформи за онлайн запознанства без той да знае, за да му намери приятелка, а и някого, с когото тя може да споделя повече. Всичко от което Дейвид и Джулс наистина се нуждаят за Коледа е любов, но това започва да изглежда все по-трудно, когато плановете на момичето довеждат до неочаквани и забавни последици.

Филмът е режисиран от Мик Дейвис, а в главните роли влизат Джереми Пивън (Дейвид) и Оливия Мей Барет (Джулс). Пивън е най-известен с образа си на Ари Голд в хитовия сериал на HBO „Антураж“, излъчван в продължение на осем сезона. За превъплъщението си в сериала той печели три награди „Еми“ и „Златен глобус“. Най-популярната роля на Оливия Мей Барет пък е на главната героиня в изключително нашумелия сериал на Дисни „Пени от М.А.Р.С“, в който участва в продължение на 3 сезона. Звездният актьорски състав включва още и Хадар Кетс, Меган Браун Мартинес, Натали Кокс, Роджър Аштън-Грифитс и Джоли Ричардсън.

„Филмът „Коледната среща на баща ми“, копродуциран със SPI International е страхотен наш първи съвместен проект. Тази възхитителна коледна история е идеалният филм, който да даде на публиката топло усещане в тези трудни времена. Изпълнението на Джеръми е просто превъзходно“, коментира Филип Мартинес, продуцент в MSR Media.