Connect with us

Кино

„Коледната среща на баща ми“ по FilmBox Extra HD

Avatar

Публикувано

на

SPI International обявиха премиерата на копродукцията „Коледната среща на баща ми“ – сърдечна комедия, която ще се излъчи на 26-и декември по FilmBox Extra HD от 22:00 ч. Освен в България, филмът предстои да бъде представен в Полша, Румъния, Унгария, Чехия, Турция, Словакия, Русия и в Близкия Изток.  

„Стартирахме продуцентската компания на SPI International миналата година и работим с пълни обороти върху различни и вълнуващи копродукции заедно с нашия скъп приятел и режисьор Филип Мартинес“, каза Лони Фархи, президент на SPI International. „Радваме се да споделим трогващата история на Дейвид и Джулс със световната ни милионна аудитория, в момент точно когато всички ние трябва да си припомняме кое е най-важното в живота, а именно надеждата, семейството и любовта“, добави Фархи.

„Коледната среща на баща ми“ разказва историята на Дейвид, самотен баща, който живее със своята 16годишна дъщеря Джулс в град Йорк. Тяхната връзка не се различава от тази на повечето бащи и техните дъщери тийнейджърки – той се мъчи да я разбере, а тя отказва да общува с него. Дейвид иска да участва повече в живота ѝ, а тя има нужда от повече лично пространство. Двамата обаче споделят дълбока мъка, породена от трагичната загуба на майката на Джулс в автомобилна катастрофа преди две години. В дните около Коледа, вдъхновена от щастливите спомени за нея, тийнейджърката решава да вземе нещата в свои ръце и да помогне на баща си отново да намери любовта. Тя създава профил на Дейвид в няколко платформи за онлайн запознанства без той да знае, за да му намери приятелка, а и някого, с когото тя може да споделя повече. Всичко от което Дейвид и Джулс наистина се нуждаят за Коледа е любов, но това започва да изглежда все по-трудно, когато плановете на момичето довеждат до неочаквани и забавни последици.

Филмът е режисиран от Мик Дейвис, а в главните роли влизат Джереми Пивън (Дейвид) и Оливия Мей Барет (Джулс). Пивън е най-известен с образа си на Ари Голд в хитовия сериал на HBO „Антураж“, излъчван в продължение на осем сезона. За превъплъщението си в сериала той печели три награди „Еми“ и „Златен глобус“. Най-популярната роля на Оливия Мей Барет пък е на главната героиня в изключително нашумелия сериал на Дисни „Пени от М.А.Р.С“, в който участва в продължение на 3 сезона. Звездният актьорски състав включва още и Хадар Кетс, Меган Браун Мартинес, Натали Кокс, Роджър Аштън-Грифитс и Джоли Ричардсън.

„Филмът „Коледната среща на баща ми“, копродуциран със SPI International е страхотен наш първи съвместен проект. Тази възхитителна коледна история е идеалният филм, който да даде на публиката топло усещане в тези трудни времена. Изпълнението на Джеръми е просто превъзходно“, коментира Филип Мартинес, продуцент в MSR Media.