Connect with us

Lifestyle

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Avatar

Публикувано

на

4

Всеки от нас има спомени от много минали Коледи. И те са безценни – пазим ги на смешни снимки, съхраняваме ги заедно със странни вещи и пожълтели картички, които ни дават усещане за свързаност с любими хора навсякъде по света, и съживяват емоции и чувства, които ни правят по-добри.

Един такъв спомен стопли сърцата ни тази година. Детски рисунки, част от коледната кампания на Coca-Cola преди цели 23 години, бяха случайно открити при пренареждане на архиви. Точно преди празниците, техните собственици бяха потърсени – вече пораснали деца в София, Пазарджик и Варна, които се срещнаха с екип на Coca-Cola и получиха приятна коледна изненада.

Споделяме тази емоция с всички вас, за да напомним, че Коледа не е само празник, а състояние на духа. Коледа е да мечтаеш, да очакваш, да се изненадваш. И, защото вярваме, че най-хубавия подарък всъщност носим в себе си – детската способност да вярваме в чудеса, да се радваме, да споделяме и да даряваме безусловно.

Най-ценният подарък

През 1997-а, в разгара на тежка икономическа и политическа криза, деца от цяла България пренасят Коледа в рисунките си – светла, ярка, радостна, независимо от света наоколо, и изпращат тези рисунки на Coca-Cola. Кампанията надхвърля очакванията с желанието на стотици деца да покажат каква искат да бъде тяхната Коледа.

Advertisement

Повече от 20 години по-късно, насред друга социална и здравна криза, тези отдавна пораснали деца ще открият, че коледните чудеса все още съществуват.

Седем души получиха неочаквана капсула на времето – коледна картичка, изпратена преди две десетилетия… от самите тях. Останали скрити през годините, но съхранени с грижа и любов, тези детски рисунки се появиха случайно сега, за да ни припомнят, че Коледа не е планове, списъци и стрес, а способността да гледаме на празника през очите на детето в нас. И да бъдем заедно, защото най-ценният подарък за близките си, сме самите ние и времето, което споделяме заедно.

Порасналите деца бяха намерени 23 години по-късно в София, Пазарджик, Варна и даже в Konnevesi, Финландия. Пропътувана бе цяла България, за да бъдат достигнати всички хора, участвали в Коледната кампания на Coca-Cola преди повече от две десетилетия. Всички получиха подарък, за да видят Коледа отново през очите на детето в себе си – тяхната забравена детска рисунка и 100 броя коледни картички с тяхната рисунка, с които да зарадват близките си. Специален куриер достави изненадата и до Финландия. Изненада получи и учителката на част от децата, взели участие в конкурса преди цели 23 години.

Вижте как реагираха и какво разказаха участниците в тази знаменита кампания на Coca-Cola в България 23 години по-късно:

Advertisement

Coca-Cola и Коледа имат 100-годишна история заедно и вече 55 години компанията следва тази традиция и в България. Днес споделяме Коледа, както никога преди, защото знаем, че заедно създаваме спомени за цял живот.

Continue Reading
Advertisement