Connect with us

Lifestyle

Колекционерската серия The Macallan Edition 6 пристига в България

Avatar

Публикувано

на

Ексклузивна онлайн дегустация ще се проведе едновременно от 4 бара в страната

Последното шесто издание на изключително успешната колекционерска серия Edition на The Macallаn пристига в България, за да зарадва ценителите у нас. Специалното издание на най-колекционираното уиски в света носи духа на уникалната природа на имението Easter Elchies в Шотландия – страна, в която уиски дестилериите, земеделското производство и природното разнообразие живеят в пълна хармония.

The Macallan Edition 6 ще бъде представено у нас официално на 3 декември с ексклузивна онлайн дегустация едновременно от 4 от най-емблематичните уиски барове в България – Caldo в София, Сандъкъ и The Whisky Library в Пловдив, и Tasting Room във Варна. Селектирани търговски обекти ще предлагат новото издание, а заради изключително големия интерес, очакванията са колекционерското уиски да се разпродаде буквално за часове.

Шестото Edition издание е вдъхновено от реката Spey, която преминава през имението Easter Elchies, където е дестилерията на The Macallan, и е известна по целия свят като дома на Атлантическата сьомга. Реката, по чието поречие има много дестилерии, е емблематична за уиски културата в Шотландия, а риболовният дух в имението Макалън, където има рибарска хижа, е залегнал в ДНК-то на The Macallan Edition 6. Резултатът е многопластово уиски с аромат на свежи плодове, индийско орехче и карамел, майсторски допълнени от нотки на слива, портокал и канела, и продължителен, богат шоколадов финиш.

Естествен завършек на концепцията е и партньорството с реномираната британска марка за риболовни принадлежности Hardy’s и фондацията The Atlantic Salmon Trust, чиято цел е да предпази Атлантическата сьомга като защитен вид от изчезване.

Advertisement

The Macallan Edition 6 може да бъде намерено в избрани търговски обекти от 4 декември.

Continue Reading
Advertisement