Открийте ни и в

Култура

„Колибри” с две събития и десетки нови заглавия на Алеята на книгата!

Avatar

публикувано

на

„Колибри” с две събития и десетки нови заглавия на Алеята на книгата! 141

Пътуващото книжно изложение тази есен ще се проведе между 12 и 17 септември в центъра на София в пешеходния участък на бул. „Витоша“ – от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Гладстон“.

Хиляди страници с логото на „Колибри” ще пърхат в шатра 13 – очакват ви най-актуалните ни заглавия, както и VIB-книги само за ценители.

Авторът на „Български рози” и „Партиен дом” Георги Тенев ще представи новия си сборник с разкази „Жената на писателя на 14 септември от 19:00 ч. в специално обособения Литературен кът!

На 15 септември от 17:00 ч. „мултиталантливата” Елица Георгиева ще запознае читателите с дебютния си роман – „Космонавтите само минават”, който, по ирония на съдбата, предизвика фурор първо във Франция!

18 шатри ще приютят над 50 български издателства, а Литературният кът ще предложи разнообразна културна програма, която включва премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

Тази година партньори на организатора на събитието – Асоциация „Българска книга“, са БНТ и кампанията „Прозорец към Родината“ и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за българските училища в чужбина.

Реклама