Connect with us

Lifestyle

Конкурсът Huawei Next Image Awards 2020 стартира

Avatar

Публикувано

на

Huawei Next Image Awards е един от най-вълнуващите и реномирани световни конкурси за любителите на мобилната фотография и видеография. Българските фенове на Huawei традиционно са активни участници в него и затова българският е един от шестте езика, на които е публикуван неговият уеб сайт тази година, заедно с китайски, английски, френски, испански и португалски.

Като допълнителен бонус, освен престижното участие в глобалния конкурс и шанса да спечелят една от големите парични и предметни награди в него, Huawei ще излъчи и специални награди сред българските участници, които автоматично участват и в паралелна локална класация.

Шестчленно глобално жури с двама представители на Huawei и четирима известни фотографи от САЩ, Русия, Швеция и Канада, ще излъчат общо 71 наградени участници, сред които три Гран При награди от по 10 000 долара, Huawei P40 Pro и електронен сертификат. Пълният списък с награди и информация за журито можете да намерите на уеб сайта на конкурса.

Локалните награди са три – ултрапреносимият лаптоп Huawei Matebook X Pro, който от началото на юли ще бъде наличен и на българския пазар, оглавяващият класацията DxO Mobile и носител на фотографската награда TIPA смартфон с четворна Ultravison Leica камера – Huawei P40 Pro, и бестселърът сред смарт часовниците – Huawei Watch GT2. Техните носители ще бъдат определени от жури в състав – ръководителят на магистърска програма „Фотография“ към Националната Художествена Академия, травъл фотографът и носител на награда в глобалния конкурс Next Image Awards за 2019г. Димитър Караниколов, и Лонгруи Циу – Генерален директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. Пълните условия за участие в локалния конкурс ще намерите тук.

Срокът за участие е от 15 юни до 31 юли, в следните 6 категории:

Advertisement
  • Near Far, в която можете да изразите вашата различна гледна точка към скритите места около вас;
  • Good Night, в която да уловите атмосферата на момента при ниска осветеност;
  • Hello, Life!, в която да споделите емоция и вдъхновение от ежедневния живот;
  • Faces, в която да изразите идентичност чрез силата на потретната фотография;
  • Live Moments – категорията на видеографите, които могат да участват с творби от 10 секунди до 10 минути.
  • Storyteller – история, разказана в 3-9 изображения.

Всички кадри трябва да са заснети с Huawei смартфон, като всеки участник има право да качи до 30 снимки, като следва инструкциите на сайта .

За начално вдъхновение може да си пуснете промо видеото на конкурса.

Huawei Ви желае всяка ваша снимка да разказва позитивна история от едно незабравимо лято!

Continue Reading
Advertisement