Connect with us

Музика

Константин Костов, Христо Йоцов и Плевенската филхармония с авторски концерт в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

341065418 237956335384422 4378447830157294191 n jpg

снимка: Калина Серафимова

Силен акцент в политиката на Плевенска филхармония е да представя симфонични творби на български композитори от новото поколение

На 13-ти юни, четвъртък, от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“, Плевенската филхармония ще представи концерт с авторски творби на границата между класиката и джаз музиката на Константин Костов и Христо Йоцов. В прохладната лятна юнска вечер ще прозвучат три изключително любопитни творби, премиерно за Пловдив, под диригентската палка на маестро Борислав Йоцов.

  • Константин Костов – Концерт за джаз пиано и оркестър – премиера за Пловдив
    Солист: Константин Костов – пиано /автор на произведението/
  • Концерт за тромпет, тромбон и оркестър от Христо Йоцов
    Солисти: Михаил Йосифов – тромпет и Велислав Стоянов – тромбон
  • Концерт за маримба, ударни и оркестър „Картини от два свята“ от Христо Йоцов
    Солисти: Василена Серафимова – маримба и Христо Йоцов – ударни инструменти

Билети за учащи и пенсионери са достъпни на касата в Дом на културата „Борис Христов“ и на касата пред Община Пловдив на цена 5 лв. *Деца до 6 г. влизат безплатно, без право на място. Линк: https://www.eventim.bg/bg/bileti/konstantin-kostov-hristo-yocov-plovdiv-lyatna-scena-orfey-1424043/performance.html

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

*Този концерт е част от поредица концерти на Плевенска филхармония с модератор Христо Йоцов, част от които вече се проведоха при пълни зали в София и Плевен през 2023 и 2024 година. Предстоящи следващи дати: 21 ноември – Русе, 22 ноември – Варна.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement