Открийте ни и в

Lifestyle

Консумацията на тъмна бира в България е предимно сезонна

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Българските потребители все още предпочитат тъмното пиво през студените месеци

Едва 1% от общия обем на бира е делът на тъмното пиво у нас. Това се дължи на различни фактори, свързани с нагласите на потребителите и поводите за консумация, които с влиянието на пандемията от COVID-19, се изместват предимно към потребление в домашна обстановка, при събирания с близките, семейството или в тесен приятелски кръг. Независимо от променената реалност, бирата продължава да e една от любимите напитки на българските потребители, като през лятото е най-често консумираната напитка след водата.

Към момента, българският потребител остава относително консервативен в нагласите си – склонен е да опитва нови вкусове, но трудно променя предпочитанията си по отношение на любимите си марки пиво. За разлика от Западна Европа, консумацията на бира у нас все още се отличава с изразена сезонност. Светлата лагер бира се консумира предимно през топлите месеци, а тъмната се възприема като напитка за по-студените дни и специалните моменти като празници и събирания с приятели навън или у дома.

При тъмната бира се наблюдават вариации в добавките, които обогатяват усещането при консумация и дават възможност на потребителите да опитват нови видове целогодишно – от пиво с нотки на шоколад, през аромат на горски плодове, до екзотични подправки като канела, джинджифил и кардамон или опушен малц. Сред плюсовете на българските тъмни бири са съставките с доказан произход и рецептите, които се съхраняват и усъвършенстват от родните майстор-пивовари поколения наред.

Така например, тази година Международният институт по качество на храни и напитки Monde Selection отличи със златен медал Шуменско Тъмно – една от локалните марки на Карлсберг България, водещ производител на бира у нас. Селекцията на Monde Selection провежда 360-градусова качествена оценка на продуктите чрез независимо експертно жури от над 80 учени, сомелиери и майстор-готвачи с дългогодишен опит като дегустатори.

Това, което отличава Шуменско Тъмно е комбинацията на три вида малц, като всеки от тях допринася по различен начин към характеристиките на пивото – пилзенски светъл малц, „карафа“ (тъмен малц) и карамел малц. Комбинацията от трите вида малц с ароматен хмел придава плътност и дълбочина на пивото, както и умерена горчивина.

Поради своя богат, наситен вкус, тъмната бира чудесно се комбинира с повечето опушени и печени меса. Тя обогатява пикантните ястия, без да доминира над техните вкусови характеристики. Тъмната бира е подходяща за консумация и със сладки десерти, богати на шоколад, карамел или ядки.

Шуменско Тъмно е висококачествен тъмен лагер, отличаваща се с богат, наситен вкус и карамелен аромат благодарение на селекцията от 3 сорта малц – пилзенски светъл малц, “карафa” (тъмен малц) и карамел малц. Комбинацията с ароматен хмел придава хармоничен завършек и умерена горчивина на бирата, които перфектно допълват ястия с червени меса с добре подправени и пикантни вкусове. Сладостта в пивото пък отлично акцентира върху вкуса на шоколадовите и карамелени десерти.

Освен подбраните съставки и балансирана рецепта, признание за добрия и висококачествен вкус на Шуменско Тъмно е и златното отличие от международния институт по качество на храни и напитки Monde Selection през 2020г.

Шуменско Тъмно е сезонна бира, която се предлага в оборотна стъклена бутилка от 0.5л и PET бутилка от 1л.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Поли Генова и Александър Сано се включиха в благотворителното lip sync предизвикателство на Kaufland 

MIKA

публикувано

на

от

Инициативата се осъществява в партньорство с Българската хранителна банка, а събраните средства ще подпомогнат дейността на неправителствената организация в подкрепа на хиляди нуждаещи се българи

Популярните български артисти Поли Генова и Александър Сано се включиха в благотворителното lip sync предизвикателство на Kaufland в партньорство с Българската хранителна банка. Двамата публикуваха своите lip sync версии на добре познатата коледна песен „It’s the most wonderful time of the year”, част от коледното видео на Kaufland, в своите канали в социалните мрежи.

„Най-хубавото време на годината е – Коледа! Радвам се, че мога да се включа в инициативата на Kaufland, защото вярвам, че е важно всички заедно да помогнем на хиляди хора в нужда чрез Българската хранителна банка“, споделя Поли Генова.

„С голямо удоволствие се включвам в предизвикателството! Колкото повече хора се изявяват, толкова по-добро дело правим!“, коментира Александър Сано.

Всеки, който желае, може да стане част от предизвикателството с кауза до 23.12.2020 г., като следва няколко лесни стъпки. Да снима свое lip sync видео в изпълнение на „It’s the most wonderful time of the year”, която е и част от коледното видео на Kaufland, което компанията разпространи онлайн. За да участва в инициативата, всеки трябва да публикува своето видео в собствения си канал във Facebook, Instagram или TikTok, като в описанието на публикацията задължително включи и #KauflandKoleda.

В lip sync предизвикателството може да се включи всеки, който желае, независимо дали има певчески талант. За целите на участието песента трябва да се изпълни само и единствено с помощта на движението на устните, без да се издава звук. Повече информация как става това може да бъде намерена тук.

За всяко публикувано lip sync видео с хаштаг #KauflandKoleda в периода на кампанията търговската верига ще дарява по 10 лв.* на Българската хранителна банка. Неправителствената организация е първата в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. Чрез мрежа от партньорски организации в цялата страна храната достига до десетки хиляди нуждаещо се българи.

До 2020 г. дейността на Българската хранителна банка е спасила от унищожаване над 2 000 тона храна на стойност над 5,3 милиона лева. В същото време хранително подпомагане е предоставяно на средно 20 000 нуждаещи се българи всяка година.

Всеки желаещ може да направи и индивидуално дарение в полза на Българската хранителна банка чрез SMS с текст DMS HRANA на кратък номер 17 777.

*Максималната сума, която Kaufland България ще дари, е в размер на 10 000 лв.

Продължете понататък

Lifestyle

Топла дрешка и писмо от Дядо Коледа за вашето дете

MIKA

публикувано

на

от

Тази Коледа едва ли ще има порицани непослушковци и едва ли има някой, който да не заслужава подарък. Но освен него те заслужават и личното послание на Добрия Старец с топли думи на похвала и благодарност за проявения детски героизъм, разбиране и търпение. Защото той винаги вижда всичко и знае кога може да прости дребните детски пакости в името на по-голямото и на по-ценното.

Да, наистина, парченце от магията тази година се отчупи, но пък ние от Pink and Blue решихме, че можем да го запълним с любов към децата. Ето защо всяка поръчка на дрешка от нашия сайт, направена през декември, ще бъде съпроводена с вълшебен подарък – писмо от самия Дядо Коледа, написано лично и специално за вашето дете.

Разбира се, ще имаме нужда и от вашето съдействие, защото вие сте неговите уши и очи 365 дни в годината. Когато финализирате поръчката си, в коментар може да отбележите името и възрастта на вашето дете, както и най-голямата пакост и добрина, която е направило през годината, а ние ще се погрижим Дядо Коледа да му напише специално послание.

Така сутринта на 25 декември вашето малко или пък пораснало дете ще бъде не само облечено с любов в новата си рокличка, пухкав суичър или топло пуловерче, но и ще държи в ръката си късче магия – посланието на Дядо Коледа единствено и само до него.

Разгледайте нашите предложения тук.

Продължете понататък

Горещо