Connect with us

Музика

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

Avatar

Публикувано

на

Bernhard Welz Credit Bernhard Schoesser jpg

Bernhard Welz, снимка: Bernhard Schoesser

Z-Rock и CANTUS FIRMUS представят уникално рок събитие с музиката на Джон Лорд и Deep Purple

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

На 18 март 2023 г. на сцената в зала 1 на НДК ще излязат Брус Дикинсън  (Iron Maiden)  – вокал, Таня О’Калахан ( Whitesnake) – бас,  Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (IAN PAICE BAND) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал  Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.  Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS.

Advertisement

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple.  Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи:  „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек“.

Винаги в епицентъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel. В ефира на радиото се излъчват лайф изпълнения и интервюта  на емблематични български и световни рок легенди.

Z-Rock e и предпочитаната радиостанция в София според последните представителни извадки на GARB. Рок радиото се нарежда на първа позиция в столицата по слушаемост в категория 15-69 години, както и в сектора на средна дневна слушаемост в същата възрастова група.

Билетите за грандиозното събитие са в продажба от 15.11.2022г.

БИЛЕТИ – на ticketsbg.com и на epaygo.bg

Advertisement

Цени на билетите – от 80 до 140 лв.

Ограничен брой ВИП места по 200 лв.

Деца до 7 г. влизат безплатно с придружител и без право на място.

Continue Reading
Advertisement