Connect with us

Музика

Концерт за деца и възрастни “Приключения с кораб” в „Топлоцентрала“

Avatar

Публикувано

на

Концерт за деца и възрастни “Приключения с кораб” е интерактивна творческа програма за деца между 4 и 12 години. Вдъхновени от срещите си с децата артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант създават интерактивен концерт с приключенска история, съчетаваща литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство.

На 1 септември 2023 г. от 11 ч. в Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ децата и техните родители ще открият свят на приключения и предизвикателства, където страховете се преодоляват със смелостта на сърцето, а трудностите със силата на приятелството. Артистите ще разкажат чрез авторски песни и драматизация история за съдбоносната среща на три момчета, в чиито сърца „тупти“ желанието за реализиране на техните мечти. Но колко по-хубаво е, когато пътят към целта е споделен със съмишленици, а още по-хубаво – с приятели. Случайно или предначертано от звездите, те се срещат, точно когато най-много имат нужда един от друг.

Приключенската история „оживява“ чрез МУЗИКАТА! Всеки герой е представен с песен, а всяко сценично действие е одухотворено със звукова атмосфера. Възприятието на музиката откликва на естествените детски нагласи за красота и развива естетическият им усет. По време на концерта деца и родители са активни участници, влизайки в ролята на разказвачи или певци на част от песните.

Последващите образователни творчески ателиета за деца и техните родители превръщат публиката в още по-активен участник. В творческото образователно ателие на Здравка Кантарева – художник и сценограф, децата изработват своя 3D картичка като основа за сценичен дизайн.
Това е възможност за съпреживяване на творческия процес чрез преминаване през основните компоненти от създаването на декор и музика за едно представление, трениране на фината моторика на децата и възпитаване на естетически вкус.

Продължителност на концерта: 40 мин. Продължителност на творческото ателие: 40 мин.

Advertisement

Facebook събития: (2) Концерт за деца и възрастни “Приключения с кораб” | Facebook

Вход: 10 лв. (на човек); 7 лв. за групи над 3 души.

При групови посещения, може да запазите вашите места на reception@toplocentrala.bg

Връзка към билети: Концерт за деца „Приключения с кораб“ | Топлоцентрала (toplocentrala.bg)

Концерт „Приключения с кораб“ се осъществява със съвместното партньорство на Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ и Сдружение „Алтернативен свят Оренда“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement