Открийте ни и в

Tехнологии

Коронавирусът поставя на проверка сигурността при работа от вкъщи

MIKA

публикувано

на

Коронавирусът поставя на проверка сигурността при работа от вкъщи 26

Работата от вкъщи със сигурност може да бъде от полза за една компания, насърчавайки сътрудничеството и споделянето на знания. Ето защо възприемането на този начин на работа нарасна значително през последните няколко години. Всъщност пазарът на синхронизиране и споделяне на корпоративните файлове (EFSS) се очаква да достигне 24.4 милиарда долара до 2027, в сравнение с 3,4 милиарда долара през 2018 г.

И все пак, едно грешно решение може да изложи организациите на риск, ако те не се погрижат за сигурността и поверителността на своите данни. За да се борят с това проблем, компаниите трябва да внедрят сигурни технологии за синхронизиране и споделяне на файлове , така че служителите да могат да работят от вкъщи, като същевременно имат достъп до данните и прехвърлят информацията по начин, който е и сигурен, и безопасен.

Какво е синхронизиране и споделяне на файлове?

Технологията за синхронизиране и споделяне на файлове е проектирана за модерната професионална среда; среда, в която работната сила разчита на множество устройства и гъвкавост на местоположението, за да се увеличи максимално производителността. Синхронизирането и споделянето на файлове дава на организациите правото да споделят файлове на множество устройства и с множество хора, използващи синхронизиране на файлове – позволявайки файловете да се съхраняват във всяко одобрено хранилище на данни и да се осъществява достъп от разстояние от служителите, от което и да е от техните устройства (компютър, лаптоп, телефон, таблет и други).

Рискове за сигурността, свързани с работата от вкъщи

В исторически план политиките за отдалечена работа са чувствителна тема за организациите. Въпреки че някои работодатели се опасяват, че работата от вкъщи създава спад в производителността на служителите, по-голямата загриженост е свързана  всъщност с подсигуряването на собствените, критични за бизнеса данни, на които съвременните компании разчитат.

В корпоративна мрежа ИТ екипите могат лесно да защитят устройствата на служителите, но това става много по-трудно, след като служителят получи достъп до системата извън мрежата.

Извън корпоративната мрежа устройствата са лесно податливи на атаки от трети страни и киберпрестъпници. Атакуването на тези неосигурени крайни точки може да разкрие идентификационните данни на служителите за киберпрестъпници, така че те да имат достъп до системата на компанията или дори да използват софтуер за заключване на фирмените данни – нещо, което се случи с услугата NextCloud миналата есен.

Предимства на безопасното синхронизиране и споделяне на файлове

Решенията, които са създадени да осигуряват надеждно синхронизиране и споделяне на файлове, дават на организациите гъвкавост, за да позволят производителност на служителите и сътрудничеството между тях, като същевременно дават възможност на ИТ отдела в компанията за контрол върху защитата на фирмените данни. Ето някои от начините, по които сигурната технология за синхронизиране и споделяне на файлове защитава и дава възможности на бизнеса:

  • Сигурно споделяне на файлове Добре известно е, че когато не се предоставя решение за синхронизиране и споделяне на файлове, служителите често прибягват до използване на свои лични устройства и инструменти. Тъй като тези инструменти и устройства са извън контрола на ИТ отделите, те по своята същност не са сигурни и излагат чувствителните данни на компанията на риск. С надеждно синхронизиране и споделяне на файлове служителите могат лесно да споделят и да получават достъп до фирмени файлове, докато ИТ отдела се грижи за поверителността и сигурността на данните.
  • Лесен достъп от всяко място и по всяко време – Организациите започват да виждат работния ден все по-малко като работа в точно определени часове (например 9:00 до 18:00 часа) в офис среда, в резултат на което подготвят среда за своите служители, в която да се вписват разнообразни работни графици и начини на живот на служителите. Със сигурно синхронизиране и споделяне на файлове, служителите вече не се ограничават до едно служебно устройство, за да бъдат продуктивни.
  • Предотвратяване загубата на данни и възстановяване при срив – Когато корпоративните данни се съхраняват централизирано, те са по-добре защитени от изтичане. Това включва данни, изгубени при кибератака, грешки на служителите или изгубено/откраднато устройство. С решение за синхронизиране и споделяне на файлове, чувствителните корпоративни данни се пазят сигурни и защитени.
  • Лесно сътрудничество – Услугите за синхронизиране и споделяне на файлове служат не само за защита на фирмените данни, но и за подпомагане на отдалеченото сътрудничество на работното място. Някои инструменти за синхронизиране и споделяне на файлове предоставят на потребителите инструменти за преглед и редактиране на файлове в браузъра, търсене и намиране на конкретни фирмени документи, поддържайки една и съща версия на всеки документ за всички служители.

Заключителни разсъждения

Докато извънредните ситуации в световен мащаб като обявената пандемия от коронавирус могат да акцентират върху ползите от упражняването на сигурна политика за отдалечена работа, използването на сигурни инструментите за сътрудничество трябва да се възприемат като част от по-голяма културна промяна. Тъй като все повече организации приемат политики за отдалечена работа, ИТ екипите и MSP доставчиците, които обслужват тези компании, трябва да предоставят сигурни решения за синхронизиране и споделяне на файлове.

За да помогнат на организациите да въведат политики за отдалечена работа по безопасен и сигурен начин, MSP доставчиците могат да предложат на бизнес клиентите си Acronis Cyber Files Cloud, сигурно решение за синхронизиране и споделяне на файлове, което включва криптиране на данните от край до край, потребителски контрол и възможност за одит.

По подобен начин организациите, които не разчитат на MSP доставчик, могат да изберат Acronis Cyber Files Advanced – лесно, цялостно и сигурно решение за споделяне на файлове в корпоративна среда, което прави потребителите по-продуктивни и предоставя пълен ИТ контрол върху работното съдържание, за да се гарантира сигурността, да се поддържа съответствие и да се дава възможност за ползване на лични устройства за работа.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития

MIKA

публикувано

на

от

Български софтуер, ползван от ООН и най-големите компании в света, вече и с платформа за виртуални събития 27

Evalato, българският софтуер за организиране на награди и конкурси, вече предлага и платформа от ново поколение за организиране на виртуални събития. Сред клиентите на Evalato са организации като ООН, WWF, Ройтерс, Zeiss, Червения кръст, Vodafone и още хиляди потребители от целия свят.

“Това, че български софтуер има такъв успех на международния пазар показва, че когато искаш и можеш, държавата не е спирачка и границите не са фактор. Над 60% от клиентите ни са от САЩ и Великобритания. Нашата тайна е проста: безкомпромисно качество и постоянно развитие на продукта на база нуждите на клиентите ни. Собственият ни богат опит като организатори на събития и конкурси също е един от важните фактори за успех – затова и създаваме иновативни, практични и предпочитани решения”, споделя Ованес Ованесян, съосновател на Еvalato.

За разлика от повечето познати решения на пазара за организиране на виртуални събития, които са подходящи най-вече за уебинари и конферентен тип събития, това на Evalato е разработено специално за изложения, кариерни екпота, b2b нетуъркинг събития, бранд активации и други събития, където се търси целенасочена и ефективна връзка между участниците. Платформата поддържа български език и българска валута, както и още 40+ езика и 160+ валути от цял свят.

“Решихме да създадем Evalato Events, подтикнати от нуждата за ефективно и интуитивно решение за виртуални събития, които изискват целенасочени и ползотворни 1:1 срещи между участниците. Затова и създадохме решение, което да се отличава от конкурентите с лесна и бърза регистрация, мачмейкинг технология от ново поколение и несравнимо потребителско изживяване”, коментира Ованес Ованесян, съосновател на Еvalato.

За да научите повече за платформата, посетете https://evalato.com/events/

 

Продължете понататък

Tехнологии

Ексклузивно предложение от Vivacom – PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM

MIKA

публикувано

на

от

Ексклузивно предложение от Vivacom - PlayStation®5 на специална цена с пакет EON PREMIUM 28

PS5 идва в комплект с втори DualSense™ контролер и 2 игри, а PS5 Digital – с втори DualSense™ контролер и абонамент за 365 дни за PlayStation®Plus

Най-търсената игрова конзола PlayStation®5 отново е налична в търговската мрежа на VIVACOM. Тя се предлага на специална цена в комбинация с пакет EON PREMIUM в магазините на оператора. Само във VIVACOM PS5 идва в комплект с втори DualSense™ контролер и игрите Spiderman Ultimate Edition и Sackboy: A Big adventure, a PS5 Digital е в комплект с втори DualSense™ контролер и абонамент за 365 дни за PlayStation®Plus. Ексклузивната оферта предоставя достъп до още по-реалистично гейминг преживяване с изцяло ново поколение PlayStation® игри и супер бърз интернет в GIGA мрежата на VIVACOM. С пакета EON PREMIUM клиентите могат да се насладят още на иновативната TV платформа и богатото съдържание на EON Видеотека. Количествата от конзолите са лимитирани и са на специална цена с EON PREMIUM, само в магазините на VIVACOM.

Най-новата игрова конзола разкрива пред феновете неподозирани гейминг възможности и се предлага в две версии – модел с Ultra HD Blu-ray драйв и дигитална версия без дисково устройство, която се нарича PlayStation 5 Digital Edition. И двете версии на PS5 използват персонализиран централен и графичен процесор и ултра бързата 825 GB SSD памет, правещи гейминг изживяването още по-пълноценно.

Конзолите предлагат 120Hz честота на опресняване на кадрите за 4K дисплеи и 8K картина за екрани с 4320p резолюция и имат HDR резолюция за още по оживена графика и наситена гама от цветове.

PlayStation®5 е последно поколение игрална конзола, създадена от Sony Interactive Entertainment. Тя има атрактивен и иновативен дизайн и предлага достъп на геймърите до най-желаните нови игри.

Пълна информация за пакетите EON можете да намерите тук: https://www.VIVACOM.bg/bg/eon

 

Продължете понататък
„Най-странните предмети“ по Viasat History - поглед към живота и умовете на нашите предци 29
Събитияпреди 9 минути

„Най-странните предмети“ по Viasat History – поглед към живота и умовете на нашите предци

Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими 30
Културапреди 44 минути

Една жена минава през ада, за да спаси децата си в „Когато Луната снизхожда“ от Надя Хашими

Тревожни данни за организацията на болничния престой при майките, родили преждевременно 31
Обществопреди 51 минути

Тревожни данни за организацията на болничния престой при майките, родили преждевременно

СОНИК СТАРТ засади над 200 дръвчета в Седмицата на гората  32
Събитияпреди 60 минути

СОНИК СТАРТ засади над 200 дръвчета в Седмицата на гората 

TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE 33
Музикапреди 2 часа

TRIGAIDA представя новото мултижанрово съкровище на музикалния пазар – албумът ELATE

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели 34
Културапреди 3 часа

„Архив на изгубените деца“ от мексиканската писателка Валерия Луисели

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда 35
Обществопреди 3 часа

Viasat Explore: Как се строи новата суперканализация на Лондон за 5 милиарда паунда

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“ 36
Кинопреди 3 часа

Завръщаме се в кината с нещо „За душата“

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова 37
Музикапреди 4 часа

Балет „Арабеск“ представя „Опера Diva“ с вечната музика на Белини, Верди, Пучини и специалното участие на Веса Тонова

Как дерматолозите лекуват белезите от акне? 38
Lifestyleпреди 4 часа

Как дерматолозите лекуват белезите от акне?

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 42
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 44
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

CMTEN разкри "Music Box" 46
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 47
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 48
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Горещо