Открийте ни и в

Lifestyle

Котките за ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се 

Avatar

публикувано

на

Котките за ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се  141

Второто видео от поредицата за млади стопани и техните родители е посветено на котешката популация

Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ представя второ видео от дигиталния проект за информираност и популяризиране на хуманното отношение към животните сред младите хора, който осъществява заедно с образователната платформа Уча.се. Пролетта е вече тук, а с нея и размножителният период на котките. Именно за тях, е и новият видео урок на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

В продължениет0 на съвместния проект на тема “Отговорна грижа за домашните любимци” на фокус са бездомните котки и техният неконтролируемо нарастващ брой. „Живeейки на улицата, котките са изложени на много опасности – трафик, насилие от други животни или хора, болести и предизвикателства – липса на дом, храна, температурни изменения. Съществуват различни начини, по които да помогнем за решаването на проблема, но най-хуманният от тях е, чрез кастрация“, казва Д-р Маргарита Чанкова, директор направление „Грижа за бездомните животни“ към ЧЕТИРИ ЛАПИ.

В новия си образователен видео урок фондацията разяснява, че голяма част от бездомните котки са нежелано поколение и на домашни животни, които са изоставени на улицата поради невъзможност или нежелание за грижа. Една котка може да роди два пъти годишно между 4 и 6 котки и така броят им нараства до хиляди. Мнозина не са запознати за най-адекватното и хуманно решение на проблема – кастрацията. Видео урокът на тема „котки“ съдържа и полезна информация за всички детайли, които трябва да се вземат под внимание при осиновяването на бездомна котка.

Припомняме, че първото видео, създадено от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Уча.се, беше фокусирано върху отговорното отношение към домашните любимци сред най-малките бъдещи и настоящи стопани.

„Стартът на проекта беше изключително успешен и сме много доволни, че заедно с Уча.се по достъпен и занимателен начин хващаме интереса на желаната млада публика. Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че младежите са посланици на промяната и доброто. Информирайки ги за хуманното отношение към животните, те се превръщат в отговорни граждани, които се отнасят с уважение и съчувствие към домашните, бездомни и диви животни. Споделяйки с близки и приятели знанието за правилните грижи, те помагат за изграждането на  свят, в който животните получават любов и разбиране,“ споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Новото видео и допълнителна информация може да намерите тук.

Интерактивната платформа Уча.се обучава децата както по всички предмети и класове от официалната програма за училище, така за любопитни теми по иновативен начин чрез видео уроци, тестове и мисловни карти. Видеата, създадени в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, могат да бъдат гледани в раздела “Ценно и интересно” на сайта Уча.се и във всички дигитални платформи на ЧЕТИРИ ЛАПИ: Facebook, Instagram и YouTube.

Реклама