Connect with us

Lifestyle

КО-ОП отваря врати за посетители с изложбата „Небето е на всички“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

От този вторник, 19-и май, галерията на КО-ОП отново отваря врати за посетители. Съобразено с всички епидемиологични мерки, пространството за изкуство и събития ще работи от вторник до неделя от 12.00 до 19.00ч. Галерията ще почива на 23-и,24-и и 25-и май.

„Небето е на всички“ ще бъде първата гостуваща изложба в КО-ОП след отварянето. Тя може да бъде видяна до 28-и май включително. Изложбата се организира от „Работилничка за чудеса“ – пространство, в което специалисти и доброволци провеждат арт и трудотерапевтични ателиета за деца и младежи с увреждания, срещи за учене, за игри и готварски ателиета безплатно. По време на изложбата „Небето е на всички“ ще можете да видите част от творбите на децата от последните няколко години, сред които вълнени и такъни пана, пана от рециклирана хартия, линогравюри, акварели, апликации, восъчни картини и пано от бродерии. Освен творбите на децата ще можете да закупите и книгата „Вълнени истории“ от Йовка Христова.

„Небето е на всички“ е не просто изложба, а наша мечта – дълго чакана и сърцато желана. Но най-вече това е изложба, която е ВАЖНА! Изписваме ВАЖНА с големи букви, защото тя е такава за изключително много хора – за специалните деца и младежи, за техните родители, за приятелите и учителите им, за всички специалисти, които се грижат и работят с тях ежедневно. За всички нас, които искаме да живеем в един по-добър, по-толерантен и разбиращ свят! Днес с огромно вълнение можем да извикаме силно „Небето е на всички!“ и да открехнем прозорчето към вълшебния свят на специалните деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, приказен и неподправен – такъв, какъвто ние го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!“, споделят организаторите на изложбата – „Работилничка за чудеса“

Изложбата „Небето е на всички“ се осъществява с незаменимата и огромна подкрепа на пространство за работа, изкуство и събития КО-ОП и HP Inc. Bulgaria.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement