Connect with us

Галерия

КО-ОП представя To touch at the edge

Avatar

Публикувано

на

снимка: Лина Манусогианаки / For a Place in the Sun

Колаборативен проект, в който визуални артисти, куратори, изследователи и писатели от шест държави изследват понятието „граница” 

От 2 до 19 декември в галерията на КО-ОП ще бъде представен колаборативният проект TO TOUCH AT THE EDGE, който включва групова изложба и публикация на книжно издание. Проектът започва своя живот преди година в интернет, а в него си сътрудничат визуални артисти, куратори, изследователи и писатели от шест държави, които работят върху идеи, свързани с понятието „граница”. Откриването е на 2 декември, от 18:30 ч, а изложбата ще може да бъде посетена до 19 декември.

В TO TOUCH AT THE EDGE aвторите разглеждат границите в контекста на археологията, природата, съпротивата, колониализма, но също така и границите на тялото, които са част от идентичността и поколенческата история, културата и колективното. Процесът по създаването на проекта трае в продължение на шест месеца и в него си сътрудничат шестима участника, родени в България, Сърбия, Република Северна Македония, Румъния, Турция и Гърция. По време на срещите Елизабет Айтай, Езги Ерол, Теодора Йеремич, Беатрис Шует Мумджиян, Елена Марчевска и Лина Маноусогианаки споделяха истории от творческите си практики, както и спомени от близкото минало и настояще на Източна и Западна Европа, заедно с идеи за принадлежност и идентичност. Проектът е ръководен от Денислав Големанов, Мартин Атанасов, Васил Владимиров и Красимира Буцева.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура”, програма „Групови творчески инициативи”

Advertisement
Continue Reading
Advertisement