Connect with us

Събития

Кръв във Виена по Epic Drama

Avatar

Публикувано

на

снимка: Epic Drama

Криминални случаи, мода от 1900-те и ранните дни на киното

Трети сезон на криминалната драма „Кръв във Виена“ (Vienna Blood) – от сценариста Стив Томпсън (Sherlock, Deep State, Leonardo) по мотиви от бестселърите за Макс Либерман на автора Фрак Талис дебютира на 9 януари по Epic Drama.

Заснет на английски на терен във Виена и Будапеща, сезон трети е режисиран от номинирания за Оскар и Еми Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story), а в главните роли отново са Матю Биърд (The Imitation Game, Dracula, Avenue 5) като Макс Либерман и Юрген Мауер (Vorstadtweiber, Tatort) като полицейският инспектор Оскар Райнхарт.
„Кръв във Виена“ се случва в 1900-те: средище на философия, наука и изкуства. Брилянтният млад лекар Макс Либерман (Matthew Beard) и инспектор Оскар Райнхарт (Juergen Maurer) разследват серия необичайни и обезпокояващи убийства. Необикновените психологически умения на Макс и физическата издръжливост на Оскар ги водят към разрешаването на някои от най-мистериозните случаи на австрийската столица.

Третият сезон започва през пролетта на 1908 г., когато брилянтният млад английски лекар Макс Либерман и упоритият детектив инспектор Оскар Райнхард действат вече като утвърдени партньори в разкриването на престъпления. Животът на Макс се е променил – сега той е публикуван автор в областта на криминалната психопатия, докато репутацията на Оскар е подкрепена от успешните му разследвания съвместно с Макс.

Advertisement

За първи път от много време Оскар изглежда готов да допусне някого в живота си, но за Макс любовта не върви толкова гладко. Амелия Лидгейт се е завърнала в Англия, усещайки, че романтичната връзка между Макс и Клара не е приключила; от своя страна, Клара е развалила годежа си и вече не мисли за брак и кариера на модна журналистка.

“Смятам, че този жанр е фантастичен,“ казва Матю, когато го питат какво му харесва в детективските истории.

„Това е страхотна база, върху която можеш да надграждаш с всякакви интересни културни и политически препратки. В този сезон, например, става дума и за модна къща, и за филмово студио за нямо кино. Тези любопитни истории могат да бъдат показани през криминалните случаи. С този жанр можеш да направиш всичко.”
Оскар на свой ред изглежда отворен за романтична връзка в новия сезон – за пръв път от много дълго време. Но както би казал Макс: „Може ли някой от нас наистина да избяга от миналото си?“

Актьорът в ролята на Оскар, Юрген Мауер, признава, че е голям фен на поредицата: “Кръв във Виена“ има всичко, което аз очаквам от един добър сериал. Виена от 1900-те е най-удивително място в най-удивителното време в последните 200 години. Какво по-хубаво можеше да ни се падне?”

снимка: Epic Drama

Кръв във Виена, сезон 3 дебютира по Epic Drama на 9 януари, понеделник, от 22:00 часа. В момента всяка вечер в 22:00 върви повторение на шестте филма от първи и втори сезон.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България, във видеотеката на Vivacom и на VIVACOM EON TV. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Advertisement
Continue Reading
Advertisement