Connect with us

Музика

Култовите Шкода с ексклузивен концерт днес в Терминал 1

Avatar

Публикувано

на

skoda poster

Една от най-впечатляващите през годините на оформяне на българския ъндърграунд групи – ШКОДА (Skoda) – събира свои членове и гости за ексклузивен концерт в началото на новия месец. Събитието ще се състои на 2 април, четвъртък, в столичния клуб Терминал 1.

Част от групата Coptor Mix, която реално бе продължението на формацията Шкода, ще бъде гръбнакът на новия проект. Сред членовете на основната банда са SURMATA HARRY (вокали), PAPA JOS (китара, вокали), САШКО ДОБРЕ (змиеукротител, кларинет), ПАРУШ DEE (барабани), ГАШУ (барабани). Пълният списък от музиканти, които ще се качат на сцената на Терминал-а този четвъртък се допълва от не по-малко атрактивните гости – DANNо BO. (бас), ALEXANDER BORRY (тромбонь),  ВЛАДИ МИТИН (тромпет), UZO (мастика, саксофонь), NikEца (бас). Плеядата от цели десет музиканта ще предложи на зажяднялата публика близо двучасов сет на живо, с песни и от двата издадени албума на групат – „1540 кДж/л“ и “Soundtrack” , плюс няколко неиздадени трака. Очакват се изпъленията на познатите в миналото, част от тях и визулно от тогавашните музикални канали, песни – #34„, „Wrong“, „Предомвам„, „Tripping colors„, „Horror IV„, „Smokin’ G„, San Francisco„,  „Waiting“,  „Да плюща обичам“ и още от останалите по реда.

Шкода са създадени през 1997 г. във Велико Търново, известни първоначално с по-изчерпателното „Шкода 105 ел“. Единственото парче с български текст е „#34“ (чете се „Номер 34“ – на №34 на улица във Велико Търново е била общата квартира на музикантите), което тогава влиза в Радио-класация Топ 20 още преди издаването на албума. „Soundtrack“ е номиниран за най-добър рок/алтернативен албум на годишните награди на телевизия ММ за 2001 г. Групата се разпада през 2004-та година, като единствената им изява до момента е събирането им за подгряването на Cherry Poppin’ Daddies при първия им концерт у нас през 2009-та година.

Билети за събитието този четвъртък вече се продават в мрежата на Eventim.bg на цени от 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на самата дата и място. Каси – Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен – препоръчва се предварителното закупуване!

Continue Reading
Advertisement