Connect with us

Общество

„Култура.БГ“ празнува 12 години в ефира на БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 6 декември предаването „Култура.БГ“ става на 12 години. То стартира в ефира на БНТ 1 на Никулден 2010 година под името „Денят започва с култура“ и се утвърждава като едно от най-сериозните и разпознаваеми предавания в сферата на културата в българския телевизионен ефир. През годините предаването минава през различни формати и времетраене, от 45 до 110 минути излъчване на живо. Много от създателите на изкуство и култура у нас припознават предаването като едно от малкото медийни пространства, в които биха могли да представят дейността и търсенията си.

Празничният епизод на предаването за култура на БНТ 1 ще акцентира над Софийски международен панаир на книгата 2022, писателката Рута Сепетис и организатора на Международен литератутрен софийски фестивал – Добромир Григоров. Зрителите ще научат повече за старта на нова версия на комикса „Дъга“, както и премиера на „В полите на Витоша“ под режисурата на Крис Шарков в театър Ловеч.

В екипа на „Култура.БГ“ през годините се включват много журналисти с интереси в сферата на изкуството и културата. Водещи на предаването са Александра Гюзелева, Андрей Захариев, Георги Ангелов, Анна Ангелова, Даниел Ненчев, Николай Колев, Михаил Заимов и до днес – Димитър Стоянович. Екипът на „Култура.БГ“ се стреми 12 години да представя всички стойностни артистични събития и да дискутира по всички важни за културата ни проблеми. Това е и най-голямото удовлетворение – наличието на богат културен живот, който предаването прави достояние на вярната си публика.

Continue Reading
Advertisement